Niepoort LBV 2014 Late Bottled Vintage

Intens og frisk med masser af frugt i god balance med intense dufte af skovbær og krydderier med mørk chokolade med lækker fylde, lige til at nyde alene eller til utal af desserter gerne chokolade desserter og ris a La mande.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
36414
199,75 kr
Duft: Intens duft af skovbær, krydderier og mørk chokolade ledsaget af subtile blomster noter fremstår LBV 2014 som elegant og virkelig udtryksfuld.

Smag: Frisk og forførende med god struktur og fylde med utoligt bløde tanniner og en livlig syre som giver en lang fast og blød afslutning.

Niepoort LBV 2014 er traditionen tro ikke er filtreret og egner derfor til yderligere lagring.

Server til: LBV er perfekt til chokoladedesserter især, hvis mørk/bitter chokolade indgår i desserten. utrolig lækker til lagrede kraftige oste, hvor den søde frugtsmag i portvinen er en god kontrast til det salte i osten. Men LBV og en pebersteak slår alle andre kombinationer.
Et utal af desserter og ris a la mande

Serverings temperatur: 10-12°C

Portvinen:
Druerne til LBV 2014 håndplukkes i begyndelsen af september. Vinen lagres 4-6 år på store gamle egetræs fade. Det er en tradition hos Niepoort at starte aftapning af LBV fire år efter høsten, så den friskhed og frugt rigdom der er karakteristisk for vinen, bevares bedst muligt. 2014 var et vanskeligt år, hvor vejret slet ikke artede sig, men trods alt er resultatet en frisk LBV i den typiske Niepoort stil og med en smuk farve.

Niepoort:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 19,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort LBV 2014 Late Bottled Vintage
Din bedømmelse