Niepoort Colheita 2009 20 %

En murstens rød farve med medium dybde og en lys orange kant, med aromaen af lidt røget i vaniljen der kommer fra vinfadet, der kommer aromaer af marmelade, svesker, rosiner og tørrede abrikoser. Smagen føles fyldig med svesker, rosiner og nødder med lækker sødme.
Bedre valg kan ikke træffes til tørret frugt, mandelkage, nødder og oste eller bare som aperitif.
På lager
SKU
3606
339,75 kr
Colheita 2009 flasket 2019:
I produktionsåret 2008/2009 forekom den samlede nedbør under det årlige gennemsnit mellem 1930 og 1960. Måneden med størst nedbør var januar.

På den anden side var de observerede gennemsnits temperaturer generelt de samme som i de nævnte årtier. August måned var imidlertid i gennemsnit varmere ved 2 ° C sammenlignet med gennemsnittet. Denne kendsgerning bliver endnu vigtigere, hvis vi tager højde for, at de første elleve dage i måneden var relativt cool sammenlignet med det normale i regionen.

2009-årgangen var ikke let, efter at have været konditioneret af de høje temperaturer, der blev oplevet i august og september.Denne årgang gjorde det muligt for os at få vin med stor kvalitet og mangfoldighed.

Colheita Port er udvalgt portvin fra en enkelt unik årgang, udviklet i minimum 7 år på fad og drikkeklar, når det kommer på markedet. Denne type kan tåle at stå åben i længere tid uden at miste smag. Portvinen er sammensat af en bred vifte af druer, trådt og gæret i lagares. Lagringen er foregået på små (550 – 600 liter) egetræsfade frem til aftapningen i Niepoorts kælder.

Niepoort:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.
Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Colheita 2009 20 %
Din bedømmelse