Niepoort Colheita 2005

Colheita 2005 fra Niepoort er med friskhed og masser af tørrede frugter og nødder med let krydderi. Silkeblød i perfekt balance der er fremragende til et glas i utide og desserter med chokolade og nødder.
På lager
SKU
34051
349,75 kr
Duft: Den er ren med subtile noter af krydderi og tørret frugt.

Smag: Forfriskende og vedvarende med noter af tørret frugt, nødder og et let præg af krydderi. Niepoort Colheita 2005 er silkeblød og i komplet balance. En unik oplevelse du vil huske.

En fremragende ledsager til desserter med frugt, chokolade og nødder. Denne type portvin kan tåle at stå åben i længere tid uden at miste smag.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Vinifikationen af denne portvin er traditionel med manuel trædning af druerne, gæring til ca. 4% alkohol og derefter tilføring af druesprit for at opnå en sødmefuld og balanceret portvin med 20% alkohol. 2005 er en årgang med masser af personlighed og en stor andel friskhed fra især druerne, der er høstet fra de køligere nordvendte marker. Niepoort Colheita tappes normalt efter mindst 10 års lagring i små egetræsfade, men fordi denne årgang allerede i starten af 2013 viste flotte tegn, besluttede man at tappe tidligere for at fange årgangens unikke friskhed og personlighed.

Portvins huset:
Niepoort er i dag et af Portugals førende vinhuse. Dirk Niepoort er nytænkende, og løfter det høje kvalitetsniveau endnu et skridt i hver eneste årgang.

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste overtog Eduard Dirk Niepoort i 2005 firmaet, da hans far gik på pension. For at bevare ånden og stilen i vinen har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset og samtidig forbedre tingene. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske portvine, som er af høj kvalitet, kan føres tilbage til 1842, hvor firmaet blev grundlagt, og det er netop de gamle traditioner Dirk gerne vil beholde samtidig med, at han ønsker at udvikle produkterne.

De er specialister i alt fra Colheita, gamle Tawny og Vintage Port. Colheita Port er udvalgt portvin fra én enkelt unik årgang, og den skal lagres i minimum 7 år på små fade og er derfor drikkeklar, når den kommer på markedet.
Specifikationer
Årgang 2005
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Colheita 2005
Din bedømmelse