Niepoort Colheita 2001Portvin

Lækker og blød med toner af dadler og blommer der blander sig med abrikoser i fyldig og harmonisk Colheita med noter fra fadlagringen.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
34013
389,75 kr
Smuk teglstensfarvet med rød kerne. Meget åben duft med noter af røde kirsebær, brombær og et meget vinøst præg. Smagen er fyldig med stor intensitet og elegante noter af tørrede blommer og abrikoser.

En fremragende ledsager til desserter med frugt, chokolade og nødder.

Serveres ved 810 grader.

Colheita Port er udvalgt portvin fra en enkelt unik årgang, udviklet i minimum 7 år på fad og drikkeklar, når det kommer på markedet. Denne type kan tåle at stå åben i længere tid uden at miste smag. 2001 er et undervurderet år, der står i skyggen af den højt berømmede 2000 årgang. Nogle enkelte fade har udviklet den elegance og finesse, der gør dem gode nok til at blive tappet som Niepoort Colheita. Sammensat af en bred vifte af druer, trådt og gæret i lagares. Lagringen er foregået på små (550 600 liter) egetræsfade frem til aftapningen i Niepoorts kælder.

Colheita er gammel fadlagret portvin, der er drikkeklar, når det kommer på markedet. Udviklet i minimum 7 år på fad inden aftapning. 2001 er en herlig intens og stadig frugtfyldt udgave.

Området og producenten:
Niepoort er i dag et af Portugals førende vinhuse. Dirk Niepoort er nytænkende, og løfter det høje kvalitetsniveau endnu et skridt i hver eneste årgang.

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. De er specialister i alt fra Colheita, gamle Tawny og Vintage Port.

Specifikationer
Årgang 2001
Alkohol i procent 20,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Colheita 2001Portvin
Din bedømmelse