Niepoort Colheita 2000

Fyldig med stor bouquet af modne frugter og lækre krydderier som afslutter i varme. Et godt glas som aperitif eller til et hav af desserter og vil være fortræffeligt god til oste.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
34082
359,75 kr
Niepoort Colheita 2000 har en smuk læderfarvet tone med lækker fyldig smag af moden stor bouquet af frugt og lækre krydderier der afslutter med lækker varme.

Server til: Desserter, ost og som aperitif.

Serverings temperatur 16-18°C.

Når druerne høstes i den sidste uge i september og i den første uge i oktober, er de fuldmodne og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Druerne presses og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke, og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy med en alkoholstyrke på 75 80%, til 500 liter most. Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden.

Colheita betyder høst og dermed årgang. Vinen har modnet på træfade. Colheita skal ikke betragtes som en Vintage Port, men som en førsteklasses Tawny.

Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvinsproduktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Niepoort er et privatejet familiefirma, som er grundlagt i 1842. I dag drives firmaet af Rolf van der Niepoort og hans søn Dirk, der er 4. og 5. generation. Niepoort får sine druer fra en række små vinbønder i Pinhão- dalen og fra sine egne vingårde Quinta de Napoles og Quinta do Carril, der begge ligger ved Tedo-floden.

Specifikationer
Årgang 2000
Alkohol i procent 20,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Colheita 2000
Din bedømmelse