Niepoort Colheita 1997

Frugtrig med fylde med tørret frugter i lækker balance med pærer og abrikoser med en anelse røg toner fra fadet som er afstemt med syren i fylden i god balance.
På lager
SKU
33078
595,00 kr
En Colheita portvin der er fyldig og frisk med flot kant.

Duft: Noter af fadnoter der blander sig med tørret frugt som abrikoser og pære med let røg noter.

Smag: Fint afstemt med syre og god fylde. Stor intensitet der er vel balanceret med en behagelig og vedvarende eftersmag.

Server til: Som aperitif, tørret frugter, desserter med æg, kaffe eller vanilje. Eller server den let afkølet som aperitif.

Serverings temperatur: 10-12°C

Colheita Port er udvalgt portvin fra en enkelt unik årgang, udviklet i minimum 7 år på fad og drikkeklar, når den kommer på markedet. Denne type kan tåle at stå åben i længere tid uden at miste smag. 1997 var en meget atypisk årgang, hvor vinteren var meget tør, februar meget varm, foråret meget regnfuldt og det var meget koldt indtil maj. Alligevel resulterede den lange, varme og tørre sommer i ideelt modnede druer, der gav fyldige vine med veludviklede tanniner. Portvinen er sammensat af en bred vifte af druer, trådt og gæret i lagares. Lagringen er foregået på små 550 – 600 liter egetræs fade frem til aftapning i Niepoorts kælder.

Niepoort:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.
Specifikationer
Årgang 1997
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Colheita 1997
Din bedømmelse