Niepoort 10 Years Old Tawny

Lækker sødme og mange smag noter, der kommer figner, dadler, rosiner og mandler i Niepoort 10 års gamle Tawny som vil nydes til desserter især hvor der er nødde i, oste bordet vil den tage med storm, som aperitif - ja den er pengene værd

På lager
SKU
30008
299,75 kr

Niepoort Tawny 10 Years Old er fyldig og behagelig krydret med strøg af mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret varm.


Portvinen er god til desserter, ost og som aperitif samt til en god cigar.


Serverings temperatur 16-18°C.


Portvinen:
Når druerne høstes i den sidste uge i september og i den første uge i oktober, er de fuldmodne og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Druerne trædes med fødderne i lagares og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy, med en alkoholstyrke på 75 80%, til 500 liter most.


Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden. Her modnes vinen på Piper af egetræ, som rummer det traditionelle portvinsmål, 500 liter. Niepoort Tawny 10 Years Old er sammensat af vine, der har en gennemsnitsalder på 10 år.


Der produceres ca. 12.000 flasker om året.


Niepoort er et privatejet familiefirma, som er grundlagt i 1842.


I dag drives firmaet af Rolf van der Niepoort og hans søn Dirk, der er 4. og 5. generation. Niepoort får sine druer fra en række små vinbønder i Pinhão- dalen og fra sine egne vingårde Quinta de Napoles og Quinta do Carril, der begge ligger ved Tedo-floden.


Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvinsproduktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Specifikationer
Alder 10 års
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort 10 Years Old Tawny
Din bedømmelse