-25%

Nero D`Arcole DOC Desmonta Italien

Intensitet, kraft og blød frugt går her op i en højere enhed. Den mørkerøde vin har balance med stor frugt intensitet og modne tanniner, der giver et godt bid med blød harmoni. Denne modenhed giver en lang koncentreret eftersmag og vil overgå mange Amaroner i sin fylde og smag
På lager
SKU
7353
Tilbudspris 150,00 kr Normalpris 199,75 kr
Duft: Flot bouquet, med noter af kirsebær, chokolade og lidt krydrede kaffetoner.

Smag: Den mørkerøde vin har balance med stor frugt intensitet og modne tanniner, der giver et godt bid med blød harmoni. Denne modenhed giver en lang koncentreret eftersmag og vil overgå mange Amaroner i sin fylde og smag.

God til:grillet kød, vildt, danskernes vinterretter og modne oste.

Serveres ved 16-18ºC.

Vinen:
Nero dArcole fremstilles hovedsageligt på Merlot druen tilsat 10% Cabernet Sauvignon og 10% andre druer. Idéen med denne vin er at fremstille en vin på samme måde som Amarone blot på nogle andre druer. Merlot-druen er særdeles egnet til dette, med sit naturlige høje sukker indhold og bløde aromatiske stil. Cabernet Sauvignon-druen tilføjes for at få mere intensitet og nerve i vinene. Druerne selekteres i hånden, og lægges til tørre i 40 dage inden den alkoholiske gæring. Gæringen foregår med temperatur kontrol over 15 dage. Derefter lagres vinen i 9 måneder på egetræs fade og sidenhen 3 måneder på ståltanke inden aftapning på vingården.

Vinhuset:
Arcole distriktet er beliggende i Veneto provinsen, hvor vi også finder Valpolicella distriktet med deres Amarone. Arcole dækker 300 km2, hvor jordbunden er meget sandet, og giver god dræning. Området får vand fra Adige floden, der løber gennem distriktet. Det er et meget moderne område, der først fik sin DOC i 2000, men der er vidnesbyrd om vinproduktion, der går 2000 år tilbage i tiden. Klimaet i området er kontinentalt med varme somre og fugtige vintre. Stabiliteten i klimaet er med til, at sikre en høj kvalitet i vinen hvert år. Området er beplantet med en bred vifte af både lokale og internationale druesorter.

Bixio-familien er 5. generations vinmagere. I Arcole området ejer de Azienda Agricole Desmontà. Familien har altid været meget innovative, og var de første til, at lancere en Merlot Arcole Riserva DOC. Seneste skud på udviklingsstammen er Nero d'Arcole DOC, der fremstilles på områdets klassiske appassimento metode. Den samme metode som bruges til fremstilling af Amarone, hvor druerne tørres inden presning. Vingården er beliggende i dalen med 30 hektar vindruemarker.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 16 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Nero D`Arcole DOC Desmonta Italien
Din bedømmelse