NEGRARO CORVINA Fabiano

Corvina er hoveddruen i al den gode Ripasso og Amarone. Her spiller mestrene fra Fabiano med den i fri dressur og fremstiller en lille perle af en rødvin.
På lager
SKU
70302
109,75 kr
Klar rød i glasset med en fokuseret duft, hvor kirsebær og modne blommer blander sig fint med våd tobak. Smagen er fyldig, med god frugtintensitet. Store mængder røde bær, balanceres smukt af den bløde tannin.

En rødvin der går godt til maden fra det Italienske køkken, både de tørrede krydderurter og modne tomater.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Idéen med denne vin er at vise det bedste fra hoveddruen i Valpolicella distriktet. Her behandles Corvina druen nænsomt. Høstet fra 2 parceller, beliggende i den bedste del af Valpolicella. Efter endt høst i hånden, tørres druerne i 20 dage for at koncentrere aromaerne. Herefter gæres mosten ved kontrolleret temperatur og vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning. En fejring af denne noble druesort.

Området og producenten:
Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter. Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.
Specifikationer
Årgang 2010
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Corvina
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:NEGRARO CORVINA Fabiano
Din bedømmelse