Moulin de Duhart, Pauillac

Lækker Pauillac vin med krydderi og fylde med bløde tanniner. Med hver sin karakter har Cabernet sauvignon og Merlot druen givet en enestående vin, der skal nydes til rød kød og steak gerne fra grillen.
På lager
SKU
10105
349,75 kr
Duft: Frisk frugt og tobak stiger op af glasset.

Smag: Cabernet Sauvignon har givet vinen en flot stuktur og Merlot har givet vinen varme og fylde, vin med fylde og dejlige noter af frugt med bløde tanniner.

Moulin de Duhart står godt til rødt kød, grill retter og ost med smag.

Det anbefales at dekantere vinen en time før servering.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Moulin de Duhart er på 36 % Cabernet-Sauvignon og 64 % Merlot. Som vi kender Bordeaux startede vinteren med mildt og tørt vejr, og først i slutningen af januar kommer de mere gunstige, kølige temperaturer ledsaget af regn. Vin stokken spring ud i starten af april og de voksede hurtigt, da de havde rigelige med vandressourcer og vejret er mildt. I juni begyndte blomstringen, som udviklede sig ens over det hele, hvilket er et godt tegn. Indflydelsen fra Atlanterhavet og Gironde-flodmundingen er med til at mildne den ret varme sommer med de høje temperaturer. Vinifikationen var traditionel med separat behandling af hver parcel druer. Efter malolaktisk fermentation bliver vinen lagret i 10 måneder på to år gamle egetræsfade. Aftapning på den traditionelle Bordeaux flaske med DBR (Lafite) logo på topkapslen.

Vin huset og området:
Domaines Barons de Rothschild ejer i dag Château Lafite Rothschild, der ved Médoc-klassifikationen i 1855 blev placeret i 1. Cru. Slottet blev i 1868 købt af Baron James de Rothschild og en ny æra i slottets historie begyndte. Château Lafite Rothschild er stadig i Rothschild-familiens eje. Ejendommen omfatter et areal på 100 ha, der har en årsproduktion på 210 tonneaux.

Sideløbende med Château Lafite driver familien også et stort handels firma i Bordeaux, hvor de ejer flere forskellige slotte, og producerer forskellige vine, som alle er typiske for Bordeaux og Lafite. Slottet har gennem tiden udvidet sine besiddelser i både Bordeaux, Sydfrankrig og på andre kontinenter. Man har således opkøbt ejendomme eller indgået kompagniskab med vinhuse i Chile og Argentina. I de udenlandske selskaber arbejder lokale sammen med vinfolkene fra Château Lafite, om at producere vine, der både er typiske for det enkelte område og for Lafite. I Pauillac har Lafite også deres eget bødkeri, hvor de egetræsfade der bruges til deres fadlagrede vine, stammer fra.
Specifikationer
Årgang 2011
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Moulin de Duhart, Pauillac
Din bedømmelse