Mortlach 26 års Single malt 53,3 % Speyside Release 2019

Mortlach 26 års er storslået på alle måder, dette er en episk, perfekt modnet Mortlach af enestående kvalitet fra første fyldte Pedro Ximenez / Oloroso krydrede fade, den er meget fin med naturlig styrke og også kan nydes med et lidt vand, der blødgør tanninerne.
På lager
SKU
59389
14.499,75 kr
En stærkt sherried Mortlach single malt, destilleret i 1992 og modnet i oloroso og Pedro Ximenez sherryfad med førstefyld i 26 år, før den blev aftappet som en del af Diageos særlige releaser i 2019.

Duft:
En generel blød duft med meget let prikken. Aromaen er dyb og kompleks meget rig af mørke frugter i spiritus og sveskesaft og Oloroso-sherry, slåen i gin, svesker i sirup. Der kommer gammel eg og blødt læder til at begynde med, der udvikler sig til hårdt toffee og chokoladedækkede kaffebønner. En rig jule budding med alle klassiske sherry fad-noter. Senere velsmagende kødfulde toner, mens udyret fra Dufftown rykkes op fra dets søvn. En dråbe vand undertrykker meget af dette.

Smag:
Ved naturlig styrke, glat og tyktflydende i tekstur med mundtørring og garvesyre. Den vidunderligt rige frugtagtige smag er straks sød med damson-frugt, let velsmagende med et spor af lakrids og tørret kryderier, med en duftende antydning af nelliker. Generelt tør med rige tanniner. Sødere og mindre garvede, med mere sød krydret frugt, når der tilsættes lidt vand. Storslået.

Eftersmag:
Tilsyneladende uendelig og dybt imponerende, med frugt og krydderi i perfekt harmoni og en opvarmende glød, der spreder sig over ganen. Efterlader ganen tør, men alligevel kranset i en herlig rig efterglød.
Specifikationer
Årgang 1992
Alkohol i procent 53,3 %
Indhold 70 cl
Alder 26 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mortlach 26 års Single malt 53,3 % Speyside Release 2019
Din bedømmelse