Mortlach 12 års single malt The Wee Witchie 2,81 distilled

Frisk og frugtrig med mørk chokolade i blød og lækker smag hvor rosiner og olivenolie blander sig i Mortlach 12 års. Fra det gamle destilleri hvor historien går helt tilbage til 1823 hvor James Findlater oprettede destilleriet
På lager
SKU
54674
549,75 kr
Duft: Let krydret med ristede mander karamel og byg.

Smag: Frisk frugtrig med opvarmet eg og bløde rosiner i mørk chokolade og en smule olivenolie iblandet.

Eftersmag: Lidt nødder med citrus olier der varer længe.

Giv den et par dråber vand eller is for at Mortlach 12 års single malt åbner sig helt.

Lagret på europæiske og Amerikanske egetræs fade for at give en dejlig rig og robust Mortlach whisky.

Alle Mortlach whiskyer er siden 1896 blevet destilleret 2,81 gang. I modsætning til alle andre whiskyer, går Mortlach på kryds og tværs mellem seks kobberkedler af forskellig udformning 0,81 gang mere end det er tradition for skotsk whisky. Det er meget præcis videnskab tilsat en smule magi fra ”The Wee Witchie”, som er den mindste af de seks kobberkedler. Lige siden den blev lavet for mere end 120 år siden, har producenten omhyggeligt sikret sig, at hver eneste fordybning og detalje forbliver uændret, fordi det er inde i denne kobberkedel, at den specifikke smagsrigdom, som har gjort Mortlach kendt som ”The Beast of Dufftown”, skabes. Mortlach 12 års er dedikeret til kobberkedlen, som indeholder bæstet (The Beast). Whiskyen er lagret på både europæiske og amerikanske egetræsfade for at forstærke den karakteristiske og robuste karakter, som gør Mortlach whiskyer legendariske.

Mortlach blev oprettet i 1823 af James Findlater i kølvandet på punktafgift loven på stedet, for et ældre ulovligt destilleri og var det første lovlige destilleri i Dufftown . Det var det eneste destilleri i Dufftown, indtil Glenfiddich blev grundlagt i 1887. Glenfiddich-grundlægger William Grant, arbejdede ved Mortlach destilleri i 20 år forud for dette.
Dengang var produktionen ca. 50 liter pr. Uge, det blev generelt solgt direkte fra stillerne i 9 eller 10 gallon fade til de meget få velhavende lokale herrer, der havde råd til det. Leveringen var normalt med pakkeheste over de ujævne bakkespor.
I de første år mellem 1823 og 1853, gik destilleriet fra ejer til ejer, på et tidspunkt var det endda et bryggeri. I 1853 sluttede ingeniør George Cowie, der havde arbejdet med Thomas Grainger og John Miller sig til John Gordon som var ejer af destilleriet.
I 1867 blev George Cowie ene ejer af destilleriet. Elgin Courant skrev i 1868, at der er ikke fantes andre destillerier i Skotland, der havde så mange private kunder som Mortlach. Whisky spiritussen derfra sendes ikke kun over de tre riges til familier derfra men til Amerika, Indien, Kina og Australien. Cowie havde kunder, der foretrak hans destillation frem for alle andres.
Født i 1861, Alexander Mitchell Cowie blev uddannet medicin fra University of Aberdeen, før han flyttede til Wien og derefter Hong Kong. I 1896, da han fandt ud af, at hans far blev syg, vendte Alexander tilbage til Dufftown og tog kontrol over destilleriet. I samarbejde med destilleriarkitekt Charles C Doig blev Mortlach udvidet i 1897, destillations processen på 2,81 blev sat på plads, og jernbanesporet, der blev kendt som 'Strathspey-linjen', forbinder den direkte med Dufftown. Destilleriet modtog også elektrisk belysning i 1898 - en af de første i området. Alexander blev formand for North of Scotland Malt Distillerers Association.
I 1923 købte John Walker og Sons destilleriet, og meget af dets whisky blev brugt i deres blandinger. I 2014 lancerede ejer Diageo fire luksuriøse single malts under Mortlach-navnet.
Specifikationer
Alkohol i procent 43,4 %
Indhold 70 cl
Alder 12 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mortlach 12 års single malt The Wee Witchie 2,81 distilled
Din bedømmelse