Rose Marques del Atrio Rioja Rosado

Her er roséen, der viser, hvorfor denne drik er blevet så populær med modne jordbær og sommer på flaske bare nyd den afkølet. Lækker til fisk og salater gerne med let sødme, selv asiatiske retter vil rosen på Garnacha drue klare.
På lager
SKU
928036
89,75 kr
Duft: Elegant og bleg der fra glasset strømmer toner af jordbær, hindbær og stemning af sommer.

Smag: Her opleves vinen tør og frisk med en fin lille sødme med et væld af frisk plukket modne jordbær, sorte kirsebær og med et let krydret præg. En smagfuld vin der bliver hængende og fuldendes i eftersmagen.

Server til: Lækker til alt godt fra havet, sødmefulde salater, asiatisk mad og pastaretter.

Serverings temperatur: 6-10°C.

Vinen:
Marqués del Atrio Rosado er fremstillet 100% på Garnacha-druer. Druerne til vinen er høstet fra perfekt beliggende marker i 3-600 meters højde, fra særligt udvalgte parceller på mindre end 1 ha. stykket. Her har vi at gøre med vinstokke, der i gennemsnit er 25 år gamle, og som derfor leverer et relativt lavt høstudbytte af meget høj kvalitet. Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de presses let og derefter gennemgår en 10 timer lang maceration ved 8-10°C for at udtrække vinens fine rosa farve. Herefter gennemgår vinen en temperaturkontrolleret gæring ved 18-20°C, inden den tappes på flaske, hvor den hviler 1-2 måneder, inden den frigives til salg.

Vinhuset:
Marqués del Atrio er en stolt familieejet virksomhed, der blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede i Rioja. Her lancerede man den første vin tappet på flaske i 1965, og siden da er det gået stærkt. Idag råder virksomheden over 30.000 kvadratmeter jord og har i sine faciliteter plads til mere end 10.000 vinfade og en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. På disse jorde foregår al vinificering, lagring og aftapning. Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og har derfor et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet og er år efter år sikret druer af højeste kvalitet.

Vinene fra Marqués del Atrio stammer alle fra Spaniens ældste vinregion Rioja. En vinregion, der kan dateres helt tilbage til 1925. Rioja er beliggende i Nordspanien ca. 300 km nord for Madrid, hvor den ligger i læ for vestenvinden fra Cantabriabjergene. Jordbunden i området er præget af sand, kalksten, ler og store runde sten, der giver god dræning til vinstokkene. Floden Ebro og dens bifloder gør området meget frugtbart. Dette sammen med de gode klimatiske betingelser gør området ideelt til vinproduktion.
Specifikationer
Årgang 2019
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Garnacha
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rose Marques del Atrio Rioja Rosado
Din bedømmelse