Madeira Bual 5 Års Cossart Gordon

En klassisk Madeira med en medium sødme med noter af ristede nødder og citrus toner med sødme i eftersmagen. Prøv den til frugtdesserter, gerne med lidt nødder eller tørre oste.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
700055
199,75 kr
Duft: Afstemt duft af vanilje, tørret frugt og karamel.

Smag: Medium fyldig med en god sødme med noter af ristede nødder i fin balance med citrustoner og en god sødme i eftersmagen.

Server til: Tørrede oste, frugtdesserter, nødder eller kager.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Bual-druen stammer fra Portugal. Den producerer store klaser med kraftigt skind. Den vokser og trives bedst mellem 100 og 300 meter over havets overflade. Cossart Gordon 5 Years Old Bual har en medium sødme, fordi gæringen er stoppet efter 3 dage. Selve lagringen foregår efter det traditionelle "Canteiro" system, hvor fadene først opbevares oppe under loftet ved høj varme. Derefter overflyttes vinen til de lavere etager inden endelig aftapning efter 5 år på egetræs fade. Alle fade til vinen er amerikanske.

Vin huset:
Øen Madeira ligger ud for Portugals kyst og er ikke mere end 732 km2 med 400 hektar vinmarker. Klimaet er naturligvis præget af kraftig blæst fra havet. Vinmarkerne er anlagt i det bjergrige terræn på små terrasser og jordbunden er præget af vulkansk jord med meget basalt.

Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745, hvor han grundlagde firmaet. Madeira fremstilles ved, at druemosten påbegynder en normal gæringsproces, som stoppes ved at tilsætte 96% alkohol. Alt efter hvornår denne fortificering sker, får man afgjort hvor sød vinen skal være.
Specifikationer
Alkohol i procent 19 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Madeira Bual 5 Års Cossart Gordon
Din bedømmelse