Machrie Moor Peated Arran Single malt 6 TH release 2015

Spændende Whisky med kun 15.000 aftappet flasker. Machrie Moor er medium røget og noget anderledes ø whisky men stadig spændende og uden alt for meget tjære og bolværk. Et godt glas til oplevelse.
På lager
SKU
482021
449,75 kr
Machrie Moor 6th Edition er en medium røget whisky (med 20 ppm) der indeholder meget mere end blot tjære og bolværk.

I Machrie Moor fanger destilleriet Arran øens barske skønhed. En spændende og noget anderledes ø-whisky.

Denne 6th Edition af Machrie Moor er den sidste i serien tappet ved 46%. Der er kun aftappet 15.000 flasker i alt.

Siden 2004 har Arran hvert år destilleret en lille mængde maltwhisky, hvor byggen er peated til et niveau mellem 14-20 ppm. I de seneste år helt på til 50 ppm. Men det er endnu ikke på flaske.

Whiskyen er opkaldt efter en mystisk og forblæst tørvmose på vestkysten af Arran (Machrie Moor). Blandt stensætningerne ved mosen, der er tilbage fra Bronzealderen, findes en sten med et udhugget hul. Ifølge legenden skulle den legendariske kriger Fingal have bundet hans foretrukne hund Bran til denne sten.

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836.

Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger.
Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kilden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.

Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som "Scottish Distiller of the Year" i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet "The Queens Award for Enterprise", som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.


Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Machrie Moor Peated Arran Single malt 6 TH release 2015
Din bedømmelse