Tilbud

Ledaig 12 års single malt Gordon & MacPhail

Lækker cremet med mælkechokolade og røg i elegant whisky. Ledaig 12 års er fra Discovery serien fra Gordon & MacPhail hvor Røg, Sherry og Bourbon er grundstene.
På lager
SKU
67523
499,75 kr
Duft: Rig af vanilje der følges med peated røg i æble og delikate citrus noter.

Smag: Suvet frugt med cremet mælke chokolade med citrus undertoner.

Eftersmag: Citrus toner der blander sig med peated røg i lækker finish.

Ledaig 12 års er fra Discovery serien fra Gordon & MacPhail hvor Røg, Sherry og Bourbon er grundstene.

Siden grundlæggelsen i 1798 har Tobermory været lukket cirka lige så længe som det har været åbent. I de perioder, hvor destilleriet producerede, har det heddet skiftevist Tobermory og Ledaig. I dag producerer man to typer whisky, røget og urøget, og navnet Ledaig bruges om den røgede, mens Tobermory bruges om den urøgede. Destilleriet ligger på øen Mull og er meget lille, med to par stills der giver en kapacitet på 1 million liter ren alkohol om året. I øjeblikket er man i gang med at bygge et nyt besøgs center og opgradere udstyret, og derfor er kedlerne slukket mellem foråret 2017 og cirka maj 2019.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.
Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Alder 12 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Ledaig 12 års single malt Gordon & MacPhail
Din bedømmelse