Le Dix de Los Vascos

I anledningen af Rothschild-familiens 10 års arbejde i Chile valgte man at producere en helt unik vin med udgangspunkt i de bedste druer. Le dix de Los Vascos er kun produceret i begrænsede mængder.
På lager
SKU
101000
379,75 kr
Smag: Dejlig flot struktureret og afbalanceret med en vedholdende, afrundet lang frugtrig eftersmag, afsluttet af den elegante bouquet med egetræets sarte strøg.

En fremragende ledsager til rødt kød, vildt, kalv, lam og ost.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen:
Le Dix de Los Vascos er fremstillet primært på druesorten Cabernet Sauvignon, der kommer fra parceller, hvor vinstokkene er mere end 50 år gamle. Samt på mindre dele Carménère- og Syrah-druer. Kunstvandingen af disse parceller er meget begrænset om foråret og i begyndelsen af sommeren. I forbindelse med den begrænsede tilførsel af vand, beskæres vinstokkene for at opnå det lave høstudbytte på 70 hl pr. ha, ligesom der ikke anvendes gødning.

I Chile finder høsten normalt sted i marts. Fra begyndelsen af måneden kontrolleres sukker og tanniners modenhed ved analyse og smagning. Når modningen er perfekt, høstes druerne tidligt i den kølige morgenen. Før druerne knuses, sorteres de ved en kvalitetskontrol.

Vinificationen sker under overvågning af både lokale og franske medarbejdere fra Château Lafite Rothschild. Skallerne udblødes i mosten, til den har opnået sin intense røde farve. Når gæringen efter 3 uger er forbi, udvælges den del af vinen, der skal modnes i 18 måneder på 225 liters franske egetræsfade fra Château Lafite Rothschilds bødkeri. Efter aftapningen lagres vinen 15 måneder på flasken, inden den frigives til salg.

Vin huset:
Los Vascos Estate dækker et areal på 500 ha, som ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad, Santiago og 40 km fra Stillehavet. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18 hundrede tallet.
Dengang blev vinstokkene importeret fra Frankrig, før vinlusen (phylloxera vastatrix) hærgede Europas vinmarker.

I dag dyrkes vinen stadig på efterkommere af disse vinstokke. Da Domaines Barons de Rothschild i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold.

Specifikationer
Årgang 2011
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Le Dix de Los Vascos
Din bedømmelse