Rom Lazy Dodo Single estate rom, Mauritius Island

Rom fra den lille ø i det Indiske Ocean, Mauritius med blend lagret fra 5 - 12 år. Lazy Dodo single er lagret i nye franske egetræs fade og ex cognac fade samt brugte Bourbon fade.
På lager
SKU
4069
299,75 kr
Rommen er et blend af fade, der har lageret i 5, 8 og 12 år.

Den færdige rom har lagret i nye franske egetræs fade, ex Cognac fade og brugte ex amerikanske Bourbon fade.

Rommen er opkaldt efter en uddød fugleart fra Mauritius ”Dodo” som på dansk kaldes en Dronte. Navnet betyder ”sinke” eller ubegavet. Det skyldes at fuglen var frygtløs trods det, at den ikke kunne flyve og derved ikke kunne flygte fra mennesker. Når den nåede en højde på omkring en meter, var der meget kød på den og de lokale jægere efterstræbte den, som et nemt bytte.
Fuglen blev udryddet allerede i 1861 og der findes ikke engang et udstoppet eksemplarer, da det sidste brændte i 1755. Nu findes den kun gengivet i tegninger.

Rommen laves på destilleriet Grays, som selv markeds fører en rom med navnet New Grove.

Lazy Dodo kommer fra den lille ø i det Indiske Ocean, Mauritius. Øen ligger længere ude i det Indiske Ocean end Madagaskar.

Øen har været kendt af araberne siden 900-tallet. Portugiserne kom som de første europæere til øen i 1505. Hollænderne koloniserede øen i 1638, og de opkaldte øen efter prins Morits af Nassau. Hollænderne drog fra øen nogle årtier senere. I 1700-tallet var øen under fransk kontrol. Franskmændene indførte de første sorte slaver til at producere sukker fra sukkerrør. Førhen var øen stort set ubeboet.

I 1810 indtog Storbritannien øen i forbindelse med Napoleonskrigene. Øen blev britisk, og briterne beholdt kontrollen frem til uafhængigheden i 1968.

Der er flere rom destillerier på Mauritius, nogle producerer rommen på baggrund af frisk sukkerrørssaft også kaldet Rhum Agricole og andre anvender affaldsproduktet fra rørsukker, kaldet melasse baseret rom.
Specifikationer
Alkohol i procent 40 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rom Lazy Dodo Single estate rom, Mauritius Island
Din bedømmelse