Gin Langley' s No. 8 Dry Gin

SKøn med frisk duft af enebær og koriander hvor snert af orangeskal blander sig. Disse aromaer går igen i den super bløde og varme smag. En perfekt gin til en gin og tonic eller prøv den med Martini eller blot med is.
På lager
SKU
780007
249,75 kr
Pressen:
New York International Spirits Competition 2016 - "UK GIN OF THE YEAR" / "DOUBLE GOLD WINNER"

Denne komplekse, afbalancerede gin har en citrusy, let sød gane med orangeskal, der kommer grapefrugt og leverer en svag, behagelig hvide blomster noter og slutter med citrus og krydderier.

Langley's No. 8 er en harmonisk gin med en balance på otte botaniske arter, herunder enebærbær fra Makedonien, korianderfrø fra Bulgarien, sød appelsinskal og sød citronskræl fra Spanien, cassia bark fra Indonesien og jordnøddermus fra Sri Lanka og en ABV på 41,7%. Det er præcis hvad du vil i en klassisk G & T eller martini, og det er også den bedste mulighed for en lækker Negroni, en ginpunch.

Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra forskellige planter, hovedsageligt enebær. Gin produceres flere steder i Europa, men den engelske anses stadig for den bedste.
Man skelner normalt mellem to hovedtyper: London Dry Gin og ”almindelig” gin. Mange tror, at London Dry Gin henfører til hvor ginnen er fremstillet, men det er i virkeligheden en kvalitets betegnelse, som garanterer at ginnen er fremstillet efter den bedste metode.
London Dry Gin fremstilles af forskellige kornsorter (typisk byg og majs), som gennemgår en gæringsproces efter tilsætning af gær og vand. Væsken destilleres en gang i ”column stills”, hvilket giver en neutral alkohol. Destillatet gennemgår endnu en destillation, men denne gang i kobberkedler (pot stills), hvor der ved selve destillationen tilsættes enebær og forskellige andre smagsstoffer såsom citronskal, korianderfrø og ingefær. Ved at tilsætte krydderierne i forbindelse med selve destillationen opnås en mere harmonisk og fyldig smag end ”almindelig” gin har. Ved fremstillingen af sidstnævnte gin springer man nemlig den anden destillationsproces over, og giver ginnen smag ved blot at blande forskellige smagsessenser i neutral alkohol.
Langley’s No. 8 Gin er lavet efter opskrift nr. 8 ud af 12, hvoraf navnet kommer.

Langley´s destilleri:
Gin blev opfundet i 1650 af Hollænderen Dr. Sylvius, der arbejdede som læge på universitetet i Leyden. I sin praksis anvendte Dr. Sylvius en enebær-eliksir kendt som genièvre - det franske ord for enebær. Han var overbevist om, at enebær havde en gavnlig effekt i behandlingen af nyre- og blærelidelser.
Britiske soldater, hjemvendt fra de nederlandske krige, tog opskriften med til England, hvor navnet blev forkortet til "gen", der med tiden blev til "gin". Det blev hurtigt den engelske nationaldrik.
Langley Distillery blev i 1920 grundlagt som gindestilleri og er dermed et af de ældste privatejede gindestillerier i England. I det foregående århundrede havde det været bryggeri. Alt på Langley Distillery laves efter traditionelle metoder og i hån
Specifikationer
Alkohol i procent 41,7 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Gin Langley' s No. 8 Dry Gin
Din bedømmelse