Lagavulin 12 år, 57,8 % Islay single malt, Limited release 2018

12 år gamle Lagavulin-whiskys udtryk, kan du nyde med alle dens dufte og smags nuancer fuldt ud, ved at tilsætte et par dråber vand.
Sød og intens i begyndelsen med stor bouquet af duft og smagsnoter der giver salt og røg med varme.
På lager
SKU
51680
1.099,75 kr
Udseende: Lys gylden i sollyset med fint, perlende lys.

Duft: En kraftig duft af glødende tørv-røg med en fyldig duft af stenkuls tjære og hav. Lette noter af citrus, frisk mynte, tropisk frugt, korn og skuret fyrretræ. En sen duft af handle kraftig og udtryksfuld cremet karamel, citronskal, hakket mynte og sødt ungt egetræ.

Smag: En udsøgt afrundet olieret og fed med gennemtrængende smag. Sød og intens i begyndelsen med kraftige noter af salt, efterfulgt af en markant smag af eddike, som jævner sig ud. Sammensatte enkle smags nuancer: salt og eddike på friske spåner indhyllet i papir, mynte, voks, friskt træ, gamle kasser.

Eftersmag: Lang, krydret og røget. Støvet, skarp og intens sødme, efterfulgt af dyb skarp og rensende eftersmag med lang tannin og varme.

Med et par dråber vand:
Løftede jod lignende dufte med lang røgethed, smagfuld skarphed og fløde agtig vanilje. Den søde salte smag fortsætter, mere blød og ikke så krydret. Et strejf af saft og skal fra appelsin med en bitter eftersmag af urter. Man fornemmer også en sødme fra moden frugt og jord- og plante agtige noter, som indgår i en lang eftersmag med en overbevisende tørhed.
Denne fremragende og inspirerende 12 år gamle whisky, et klassisk udtryk fra det historiske destilleri Lagevulin, er fuld af kraft og spækket med de træk, der er kendetegnende for destilleriet. En særlig intens spredning af smagsnuancer i denne lancering fra 2018.

"En whisky, som kun har lidt at takke fadene for, og som fremhæver destilleriets karakter over for dens fordele. Tilhængere af intens tørve agtig malt vil elske den!"
Charles MAcLean:
En markant vifte af dufte og smags nuancer venter, uanset om det gælder duft eller smag. Sød, olieret og salt, derefter en smag af tør eddike, som jævner sig ud. Aldeles kompleks og simpelthen fantastisk.
Læg en dæmper på den 12 år gamle Lagavulin-whiskys udtryk med et skvæt vand, så du kan nyde alle dens dufte og smags nuancer fuldt ud.
DESTILLERINGSÅR: 2005
Fade: Ny påfyldte amerikanske egetræs fade
Specifikationer
Alkohol i procent 57,8 %
Indhold 70 cl
Alder 12 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Lagavulin 12 år, 57,8 % Islay single malt, Limited release 2018
Din bedømmelse