Lagavulin 16 års Islay single malt 43 %

Islay single malt fra Lagavulin er mørk og tør med et godt bid. Her er tør tørve røg der fylder munden sammen med sødme, efterfulgt af hav og salt med strejf af træ. Et godt glas Lagavulin til en god skimmelost eller Gorgonzola så bliver det ikke bedre.
På lager
SKU
5409
499,75 kr
Et brølende bål fra kysten af ​​Islay 16 års Lagavulin.

Duft: Intens aromatiseret med tørverøg med jod og tang hvor den udståler rigdom med dyb sødme.

Smag: Fuld power med tør tørverøg der fylder munden sammen med sødme efterfulgt af hav og salt med strejf af træ.

Eftersmag: En lang og elegant tørvfyldt finish med masser af salt og tang.

Lagavulins mægtige smag er lækre, når de kombineres med Gorgonzola, Roquefort eller Stilton - eller enhver anden alderen blå ost.

Lagavulin udsættes for 20 gange så meget tørverøg som en typisk single malt fra Speyside. Lagavulin 16 års er lagret mindst 16 år på egetræs fade, hvilket giver whiskyen den eftertragtede massive tørverøg, som er typisk for dette område sammen med tørhed.

Lagavulin ligger i den lille bugt på Islay’s sydlige kyst og er det største destilleri på øerne omkring Skotland. Lagavulin betyder ”dalen hvor møllen ligger”, hvilket stammer fra det gæliske ”Lag A’Mhouillin”. Destilleriet blev grundlagt i 1816 af den gæliske John Johntson. Området er rigt på tørv, som er forudsætningen for alle gode malt whiskyer. De kilometer lange strækninger med tørve moser på øens vestside sikrer den karakteriske røgede smag i malt whiskyen. Islay er Skotlands mindste region med 3000 indbyggere og syv destillerier. Her findes tørve agtige, intense og kraftige whiskyer, som desuden alle har en karakteristisk røget karakter.
Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Alder 16 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Lagavulin 16 års Islay single malt 43 %
Din bedømmelse