Lagavulin 12 års Islay single malt 56,5 % Special release 2019

Lagavulin 12 er en klassisk nedtonet autentisk Lagavulin, ren og lækker i sin stil, denne er specielt udvalgt for sine høje tørve niveau, dette er en af Lagavulin-purists drømme: vidunderligt enkel og desto bedre.
På lager
SKU
59082
1.149,75 kr
2019's Diageo Special Releases bringer os en 12-årig Lagavulin modnet i amerikanske egetræfade. Sødere og mere mineralsk end tidligere udgivelser, det har aromaer af sød grøn tørv, grønne æbler, citronolie, trærøg, varm tjære og saltlage.

Duft:
En mild duft generelt med let stikken i klassisk Lagavulin. Der er meget phenol i duften med rene og friske topnoter fra medicinske forsyninger, carbolic, tandlægernes mundskyl og medicinskabe, alt sammen på en askebase, der minder om en nyligt slukket tørvebrand. En vel duftene note og med en mineralsk og maritim note af havluft, tjæret reb med tang og sand. Med et par dråber vand kommer tørvebranden til at dominere stille og roligt.

Smag:
Meget glat i tekstur og er uventet sød, intens og meget rygende fra start. Let syreindhold, et drys havsalt og en meget røgfri finish der er lang og varm. Lidt salt, ingen peber. Benchmark destilleri karakter er der hele vejen igennem, nøjagtigt som forventet af en Lagavulin 12. Med et par dråber vand forbliver smagen den samme.

Eftersmag:
Lang, varmende, sød og dejlig røg. Let tør og efterlader ånden af røg. Med vand er den sødere og glattere, skønt røgen gentager sig selv ved afslutningen.
Specifikationer
Alkohol i procent 56,5 %
Indhold 70 cl
Alder 12 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Lagavulin 12 års Islay single malt 56,5 % Special release 2019
Din bedømmelse