La Gascogne D`Alain Brumont Sauvignon Blanc-Gros Mandeng

Frisk og balanceret hvidvin der er kombinationen af Gros Mansengs struktur og friskhed, hvor Sauvignon Blancs kommer med sine frugtnoter og citrus som har resulteret i en unik stil. Et godt glas til bare at nyde men også oplagt ledsager til skaldyr og salater
På lager
SKU
63243
99,75 kr
Duft: Op af glasset kommer blomster, citrus og gule frugter fra Sauvignon Blanc druen og og fra Gros Manseng druen kommer vinens friskhed og længden med den lækre balance.

Smag: Et godt sammensat drue valg, hvor vinen er blevet liflig og vedholdende i smagen med blomster, grape og grønne æbler og en snert af abrikos og kvæde.

Server til: Meget alsidig sin der matcher en stor variation af retter, men den er dog yderst velegnet til fed fisk som laks, til skaldyr og vegetarretter.

Serverings temperatur: 8-10°C

Vinen:
Jorden hvor vinstokkene vokser, består af knust kalksten i ler. Druerne dyrkes efter bæredygtige principper med naturkompost, og høsten finder sted om natten for at beskytte de nyplukkede druer fra de høje dagtemperaturer. Vinifikationen er traditionel, og både den og lagringen sker ved en temperatur på 14ºC. Vinen lagrer med let bundfald i seks måneder på fade, inden den klargøres til salg.

Vin huset:
Alain Brumont går højt op i at leve og dyrke sine druer i pagt med naturen, respektere og lytte til det omkringliggende miljø. Derfor bruger han ikke pesticider og med vinmarker beliggende 100 km fra nærmest mulige forureningskilde begrænses forureningen af både vand og marker. Alain Brumont er i stand til at bruge sine egne metoder til at give vinen det udtryk, han ønsker. Han observerer miljøet, eksperimenterer på alle mulige måder, fordi han har et ønske om at trække substansen ud af vinmarkerne og fylde det på flasker. Således får den, der drikker hans vin, et indtryk af de omgivelser, druerne er dyrket i. Udvælgelsen af druerne starter allerede i vinmarkerne inden høsten. Drueklaserne tyndes, så kun de klaser, der er på samme modningsstadie, bliver siddende tilbage. Ligeledes fjernes mange af bladene for at give druerne så meget sol som muligt.

Alain Brumonts høje krav til kvalitet fortsætter i vineriet, hvor hygiejnen er i top. Her sorteres druerne inden presning. Under udblødningen pumpes vinen ikke over druekvaset, men kvaset skubbes ned i vinen som ved fodtrædning.
Specifikationer
Årgang 2019
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:La Gascogne D`Alain Brumont Sauvignon Blanc-Gros Mandeng
Din bedømmelse