Kilkerran Heavily Peated Batch 1 single malt 59,3 %

Heavily peated Batch 1 er med en enorm frugt plantage i munden med røg og frugter hvor røgen er med hele vejen igennem.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
85400
479,75 kr
Duft: Kogte æbler med havregryn brændt på en stor lejrbål.

Smag: Dejlig frugt plantage fylder i munden med noter af citrus der vil mere og blander sig med oliven og ender lidt sødelig med hints af smør og kanel,

Eftersmag: Tørve røgen der der længe sammen med honning og malt.

Whiskyerne fra Kilkerran-serien produceret på Cambeltowns Glengyle-destilleri har været imponerende, og de fortsætter denne serie og overrasker hele tiden med nye dejlige whisky.

Kilkerran Heavily Peated er lækker røgfyldt hele vejen igennem. Det burde overbevise enhver Islay-entusiast om, at tørvens godbidder ikke kun kommer fra en Hebridean-ø.

Glengyle (Kilkerran) – det nye gamle destilleri i Campbeltown:

I 1872 blev det oprindelige Glengyle destilleri opført af William Mitchell, der var søn af Springbanks grundlægger Archibald Mitchell. Efter et ejerskifte i 1919 blev destilleriet lukket ned i 1925.

Campbeltown var engang Skotlands whiskyhovedstad med mere end 30 legale destillerier hen mod slutningen af 1800-tallet. Men ligesom mange andre destillerier måtte Glengyle overgive sig på grund af de katastrofale økonomiske forhold i kølvandet på 1. verdenskrig. Spiritusforbuddet i USA bidrog til en forværring af krisen, og i 1934 var der kun to destillerier tilbage i Campbeltown; Glen Scotia og Springbank.

Siden nedlukningen i 1925 har der i to omgange været gjort forsøg på at genstarte Glengyle. I 1941 og igen i 1957, men uden held.

I 2000 lykkedes det Hedley Wright, der også ejer Springbank, at købe bygningerne med det formål at reetablere destilleriet. Det tog fire år at finde det nødvendige udstyr og at få bygningerne renoveret. En del af destilleriets udstyr er nyt, mens en del er anskaffet fra dels Craigellachie og dels det lukkede højlandsdestilleri Ben Wyvis, der opererede i perioden fra 1965-77 på grain-destilleriet Invergordon.

Destilleriet fik sit oprindelige navn Glengyle, men desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tappe whiskyen under destilleriets navn. Der eksisterer allerede en blend med samme navn, hvorfor navnet Kilkerran blev valgt som navn for whiskyen fra Glengyle.

Produktionen startede op i marts måned 2004, hvor den første sprit løb fra kedlerne, efter færdiggørelsen af destilleriets renovering. I de første fire år producerede destilleriet 50.000 liter årligt. Efterfølgende er produktionen reduceret til omkring 20.000 liter årligt. Whiskyen produceres helt traditionelt. Byggen gulvmaltes på Springbank. Spiringen stoppes ved tørring med tørv i 6 timer og efterfølgende yderligere 30 timer med varm luft. Det giver et fenolindhold på 15ppm i den maltede byg. Destilleringsprocessen er dobbelt destillering, og den færdige "new make" påfyldes fadene ved 68%. Fadene lagres i Campbeltown hos søsterdestilleriet Springbank.

Siden starten i 2004 er der kun tappet og frigivet nogle få eksemplarer, alle i yderst små mængder. I 2007 blev der frigivet en 3 år gammel single malt whisky, og siden WIP-serien (Work in Progress) med:

WIP 1 i 2009 - WIP 2 i 2010 - WIP 3 i 2011 - WIP 4 i 2012 - WIP 5 i 2013 WIP 6 i 2014 og WIP 7 i 2015.

I august 2016 blev den første 12 år gamle singlemalt aftappet, altså den første 12 års siden 1925.

Det forventes at destilleriet fremover vil frigive flere forskellige "limited editions", som f.eks. wood-finish, triple distilled og andre mere "eksperimenterende" aftapninger.

Alle fade ejes af destilleriet/familien selv, og det vil således ikke blive muligt at finde Glengyle/Kilkerran som en uafhængig aftapning, hvilket gør destilleriets egne aftapninger endnu mere unikke.
Specifikationer
Alkohol i procent 59,3 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Kilkerran Heavily Peated Batch 1 single malt 59,3 %
Din bedømmelse