I FEUDI di ROMANS Refosco Rosso DOC Friuli Isonzo

Spændende fyldig vin.
På lager
SKU
520274
139,75 kr
I Feudi di Romans Refosco dal Peduncolo Rosso har en intens rubinrød farve med et flot blå-lilla skær. I glasset mødes man af en intens og behagelig duft med noter af vilde brombær og skovbund. I munden opleves vinen smagfuld med en anelse tanniner, en let bitterhed som afsluttes af en vedholdende og behagelig eftersmag. En ung, let krydret og smagfuld vin.

Vinen er en perfekt ledsager til lidt tungere pastaretter, sammenkogte retter og vildt.

Serveres ved 16-18ºC.

I Feudi di Romans Refosco dal Peduncolo Rosso er lavet 100% på denne drue. Refosco dal Peduncolo Rosso stammer oprindeligt fra Friuli og dyrkes meget få steder i Italien udover i Friuli. Umiddelbart efter druerne er høstet, afstilkes og presses de let og hældes på rustfrie ståltanke. To gange om dagen pumpes druemosten over druekvaset, så der opnås en totalt ensartet masse.

Gæringstemperaturen kontrolleres ikke men holdes alligevel omkring 28ºC, eftersom der trækkes mest saft og kraft ud af druerne ved netop 28ºC. Efter 12 dage filtreres mosten, og vinen lagres en måned på rustfrie ståltanke, hvorefter den hældes på slovenske egetræsfade for yderligere lagring. 8 måneder efter tappes vinen på flasker.


Området og producenten:
Friuli, som er den region I Feudi di Romans ligger i, er en meget bjergrig region, og jorden er derfor meget stenet. Stenet jord giver robuste vinstokke, som resulterer i druer af meget høj kvalitet. På trods af at vindruer er Friulis vigtigste landbrugsafgrøde, udgør vinene herfra kun en meget lille andel af Italiens samlede vinproduktion. Vinene, der produceres i Friuli, er af meget høj kvalitet og sammenlignes ofte kvalitetsmæssigt med vine fra Piemonte og Toscana.

I Feudi di Romans er et familieejet foretagende, som startede i 1991 med, at familien Lorenzon købte en vinmark på 15 hektar i regionen Romans d’Isonzo. I dag har I Feudi di Romans 120 hektar vinmarker og regnes for en af de bedste vinproducenter i Friuli Venezia Giulia. Deres succes har gjort det nødvendigt at udvide og bygge til løbende, og sønnen Enzo Lorenzon har udviklet og designet et solcelledrevet anlæg på 700m2, som producerer strøm svarende til 20 huses forbrug.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Refosco dal Peduncolo
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:I FEUDI di ROMANS Refosco Rosso DOC Friuli Isonzo
Din bedømmelse