HSE Saint Etienne VSOP Martinique

Kombinationen af bær, tobak og lakrids i dejlig harmoni.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
108101
399,75 kr
Duft: Lækker med mange smags nuancer fra vingummi til solbær og lakdris.

Smag: En anelse tobak med rom karakter blandet med hints af hindbær.

Eftersmag: Spændende med noter af mokka men stadig kompleks.

Dejlig delikat Martinigue rom, som man vil blive meget overrasket over. Kombinationen af elementer af bær, tobak og lakrids. Så kan du lære det!

Rom fra den franske ø Martinique som har lavet regler til deres rom, som de har tradition for i Cognac og Champagne distrektet.

Man presser sukker rørene lige efter de er høstet og gærer sukker rørs saften uden at udvinde sukkeret først.
Metoden opstod i slutningen af 18 hundredetallet i Martinique. Her kunne de ikke sælge sukkeret på grund af meget lave sukker priser på verdens markedet, så de besluttede, efter forslag af Homère Clement, at lave rom, af den friske sukker rørs juice, uden at udvinde sukkeret først.
Det var ikke en beslutning ud fra kvalitet men for at få sukkeret brugt. Franskmændene har dog lige siden hævdet, at det var, for at opnå så meget smag som muligt i den færdige rom.

Der er dog en ulempe ved at bruge den friske sukker rørs saft. Den skal presses ud af sukker rørene meget få timer efter, at de er høstet og kort efter presningen, skal saften bruges i en gæringsproces, ellers sker der ændringer i saftens PH-værdi (surhedsgrad), som markant ændrer smagen. Producenterne af Rhum Agricole skal således være i besiddelse af relativt store anlæg til hurtigt at få gennemført forløbet, og de kan kun lave rom i den første halvdel af året, hvor de høster sukkerrør.

Rom på Martinique laves efter deres regler (AOC) og er måske den mest ”ærlige rom” i verden. AOC reglen forbyder at tilsætte sukker og farvekaramel (e150) til den destillerede rom. Der må heller ikke ’fifles’ med alderen. Det er den yngste rom i blandingen, der sætter alderen på flasken.

På grund af produktionsmetoden og brug af en hel del franske egetræs tønder, samme slags som dem man bruger i Cognac produktion, får Rhum Agricole en vis lighed med Cognac både i duft og smag.

Rhum Agricol Martinique bruger også samme alders betegnelser, som vi kender dem fra Cognac:

VO - mindst 3 år gammel
VSOP - mindst 4 år gammel
XO - mindst 6 år gammel
Det franske gendarmeri kontrollerer ydermere, at der ikke snydes med alderen. Så denne rom er altså mindst 4 år gammel.

Rommen kommer fra HSE (Habitation Saint Etienne), som siden 1994 ikke selv destillerer deres rom, men får den leveret fra destilleriet "Simon", men fylder den på tønder og har ansvaret for lagring og modningen af rommen.

De har de sidste år specialiseret sig i at lave forskellige ”fad finish”. Hvor rommen tappes over på tønder, der tidligere har indeholdt vin eller spiritus for at få ekstra smag og dufte ud af disse tønder.

Specifikationer
Alkohol i procent 45 %
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:HSE Saint Etienne VSOP Martinique
Din bedømmelse