Glenrothes Whisky maker`s CUT Speyside single malt 48,8 %

Whisky makers cut er med friske egetræs noter i duften og i smagen cremet vanilje med krydderi og appelsinskal i harmonisk dram trods de 48,8 % med frugt agtig eftersmag.
På lager
SKU
306847
524,75 kr
Duft: Friske egetræs noter i duften der næsten er harpiksagtig.

Smag: Rig og krydret med cremet vanilje og appelsinskal i utrolig lækker harmoni trods alkoholen på 48,8 %.

Eftersmag: Meget frugt agtige med appelsin og et strejf af muskatnød.

Soleo Collection fra The Glenrothes er en ny serie med klar historie og retning, som bevæger sig væk fra årgange fokuseret på alders opgørelser.
Alle udtryk i serien modnes i 100% sherry fade for at give en rig og fyldig oplevelse.
Alle Glenrothes-whiskyer er 100% naturlige farver.
Whisky Makers Edition er inspireret og formet af The Glenrothes egen Whisky Maker, Gordon Motion, som afspejler hans håndværk i valg af de rigtige 100% første fyldte sherry-fade tappet på whiskyproducentens foretrukne alkohol procent.

Historien om The Glenrothes Distillery begynder med historierne om to usædvanlige mænd. John Stuart, der først havde visionen om at bygge et nyt destilleri i byen Rothes, og pastor William Sharp, der rejste de nødvendige midler til at redde destilleriet fra ruin og hjalp med at omdanne John Stuarts drøm til en realitet.
Arbejdet med det nye destilleri begyndte i sommeren 1878 med konstruktionen af ​​stillehuset, som skilte sig ud under et imponerende pagodetag. Et stort lager og mashrum fulgte. Og den 28. december 1879 flød den første rene whisky ånd fra Glenrothes-destilleriet.

En lade - eller møllestrøm - blev konstrueret til at aflede noget af forbrændingen for at dreje et vandhjul, der gav destilleriet al den krævede kraft. En jernbane sidespor bragte byg og fjernede de fyldte fade. Og vigtigst af alt, det bløde vand der leveres af fjedrene opstrøms sikrede, at der var en rigelig forsyning med koldt krystalklart vand. Som en hyldest til befolkningen i Rothes forblev den sti, der krydsede godset åben, hvilket gav lokal befolkningen frihed til at strejfe gennem Glenrothes Distillery.

Som en mand af whisky var James Stuart overbevist om, at han skulle bruge traditionelle destillations metoder sammen med de seneste fremskridt inden for produktions teknologi. Hans overbevisning var bygget på fire grundlæggende principper: At have adgang til en nærliggende vandkilde for at sikre fremragende og renhed af hans nye make spirit, en langsommere destillation end sædvanligt for at gøre den blødere single malt, han sigtede efter, de bedste sherry krydrede fade, at give et bredere udvalg af smag og en whisky, der altid tappes med naturlig farve.
Specifikationer
Alkohol i procent 48,8 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Glenrothes Whisky maker`s CUT Speyside single malt 48,8 %
Din bedømmelse