GlenAllachie 25 års Single Malt Speyside 48 %

Billy Walker har her fundet de bedste og ældste Sherry PX Oloroso og Bourbon fade til denne lækre Whisky.
Indholdet til denne oplevelses rige 25 års Whisky er kun produceret i få 4000 flasker.
GlenAllachie 25 års er en nydelse med søde eksotiske krydderier
På lager
SKU
320090
2.499,00 kr
Billy Walker har her fundet de bedste og ældste Sherry PX Oloroso og Bourbon fade til denne lækre Whisky. Indholdet til oplevelses rige 25 års Whisky er kun produceret i få 4000 flasker.

Duft: Toner af marmelade og eksotiske krydderier.

Smag: Smagen hænger længe ved og man oplevelse en verden af eksotiske frugter og mørk chokolade i flot balance

Destilleriet GlenAllachie
blev etableret i 1967, og den første ”new make” løb fra kedlerne i februar måned 1968. GlenAllachie, som betyder ”The Valley of the Rocks”, blev opført som et resultat af 1960’ernes helt store whiskyboom, hvor den samlede produktion i Skotland blev øget ret kraftigt, primært drevet af efterspørgslen fra det amerikanske marked. De første ejere, som opførte destilleriet, var virksomheden Mackinlays, der var et datterselskab af Scottish & Newcastle Breweries. Den ansvarlige arkitekt på byggeriet var William Delmé-Evans, som også stod bag designet af flere andre skotske destillerier. I 1985 solgte Scottish & Newcastle Breweries selskabet Mackinlays til Invergordon Distillers, og i 1989 blev GlenAllachie en del af Campbell Distillers (det nuværende Pernod Ricard). I oktober måned 2017 blev destilleriet opkøbt af den legendariske Billy Walker og to forretningspartnere.

Destilleriets udrustning
Destilleriet er udrustet med en 9,4 tons stor mash tun (mæskningskar) og 8 washbacks (gæringskar). Destilleringen foregår på to kedelsæt, som er usædvanlige ved at være meget brede i bunden af kedlerne. Et andet særkende for kedelhuset på GlenAllachie er, at alle ”shell and tube”-kondensatorerne er placeret liggende over kedlerne. GlenAllachie’s vandforsyning kommer fra det imponerende Benrinnes, der er beliggende lige bag ved selve destilleriet.

GlenAllachie Distillers Company
blev etableret i oktober 2017 med det formål at overtage destilleriet fra Pernod-Ricard. Virksomheden ledes af Master Distiller Billy Walker, der har mere end 50 års erfaring i whiskyindustrien. Ved sin side har han som partnere Trisha Savage og Graham Stevenson. Firmaet er velpolstret efter Billys salg af The Benriach Distillery Company, og man er derved fri for at tænke kortsigtet. Tingene vil blive gjort ordentligt, og det bliver nok lidt af en rejse, som Billy Walker inviterer os alle med på.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 25 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:GlenAllachie 25 års Single Malt Speyside 48 %
Din bedømmelse