GlenAllachie 18 års Single Malt Speyside 46 %

Mesterligt smags oplevelse, så forstår man hvorfor Billy Walker er kendt verden over for sin Whisky kunnen. Lagret på sherryfade PX og Olorose samt amerikanske Bourbon fade, et lille produktion med kun aftapning på 6000 flasker.
På lager
SKU
320083
975,00 kr
GlenAllachie 18 års Single Malt, Speyside har lagret på sherryfade PX og Olorose samt amerikanske Bourbon fade, et lille produktion med kun aftapning på 6000 flasker.

Duft: Flotte gyldne toner med frisk vanilje, karameller og en anelse krydderier.

Smagen: Fyldig i munden med toner af rosiner, marcipan, honning, lyng og mørke modne kirsebær.

Eftersmag: mange af smags noterne blander sig med lidt chokolade.

Destilleriet GlenAllachie
blev etableret i 1967, og den første ”new make” løb fra kedlerne i februar måned 1968. GlenAllachie, som betyder ”The Valley of the Rocks”, blev opført som et resultat af 1960’ernes helt store whiskyboom, hvor den samlede produktion i Skotland blev øget ret kraftigt, primært drevet af efterspørgslen fra det amerikanske marked. De første ejere, som opførte destilleriet, var virksomheden Mackinlays, der var et datterselskab af Scottish & Newcastle Breweries. Den ansvarlige arkitekt på byggeriet var William Delmé-Evans, som også stod bag designet af flere andre skotske destillerier. I 1985 solgte Scottish & Newcastle Breweries selskabet Mackinlays til Invergordon Distillers, og i 1989 blev GlenAllachie en del af Campbell Distillers (det nuværende Pernod Ricard). I oktober måned 2017 blev destilleriet opkøbt af den legendariske Billy Walker og to forretningspartnere.

Destilleriets udrustning
Destilleriet er udrustet med en 9,4 tons stor mash tun (mæskningskar) og 8 washbacks (gæringskar). Destilleringen foregår på to kedelsæt, som er usædvanlige ved at være meget brede i bunden af kedlerne. Et andet særkende for kedelhuset på GlenAllachie er, at alle ”shell and tube”-kondensatorerne er placeret liggende over kedlerne. GlenAllachie’s vandforsyning kommer fra det imponerende Benrinnes, der er beliggende lige bag ved selve destilleriet.

GlenAllachie Distillers Company
blev etableret i oktober 2017 med det formål at overtage destilleriet fra Pernod-Ricard. Virksomheden ledes af Master Distiller Billy Walker, der har mere end 50 års erfaring i whiskyindustrien. Ved sin side har han som partnere Trisha Savage og Graham Stevenson. Firmaet er velpolstret efter Billys salg af The Benriach Distillery Company, og man er derved fri for at tænke kortsigtet. Tingene vil blive gjort ordentligt, og det bliver nok lidt af en rejse, som Billy Walker inviterer os alle med på.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 18 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:GlenAllachie 18 års Single Malt Speyside 46 %
Din bedømmelse