GlenAllachie 12 Års Single Malt Speyside 46 %

Flagskib fra GlenAllachie lavet af Billy Walker. Fantastisk lækker og sødlig dram med toner fra honning og marcipan med anelse af banan der slutter med karameller og rosiner.
På lager
SKU
320076
399,00 kr
Billy Walkers flagskib for GlenAllachi

Duft: Oplevelse af flødekarameller og honning der forener sig fortræffeligt med rosiner og lidt ristet kaffe.

Smag: I munden opleveler man toner af honning, marcipan og bananer i balance med toner fra Oloroso Sherry fadene.

Eftersmagen: Her kommer flødekarameller, rosiner og kaffe til flot harmonisk afslutning

12 års GlenAllachi har for overvejende del lagret på Oloroso Sherry fade og resten på Virgin oak Casks

Destilleriet GlenAllachie
blev etableret i 1967, og den første ”new make” løb fra kedlerne i februar måned 1968. GlenAllachie, som betyder ”The Valley of the Rocks”, blev opført som et resultat af 1960’ernes helt store whiskyboom, hvor den samlede produktion i Skotland blev øget ret kraftigt, primært drevet af efterspørgslen fra det amerikanske marked. De første ejere, som opførte destilleriet, var virksomheden Mackinlays, der var et datterselskab af Scottish & Newcastle Breweries. Den ansvarlige arkitekt på byggeriet var William Delmé-Evans, som også stod bag designet af flere andre skotske destillerier. I 1985 solgte Scottish & Newcastle Breweries selskabet Mackinlays til Invergordon Distillers, og i 1989 blev GlenAllachie en del af Campbell Distillers (det nuværende Pernod Ricard). I oktober måned 2017 blev destilleriet opkøbt af den legendariske Billy Walker og to forretningspartnere.

Destilleriets udrustning
Destilleriet er udrustet med en 9,4 tons stor mash tun (mæskningskar) og 8 washbacks (gæringskar). Destilleringen foregår på to kedelsæt, som er usædvanlige ved at være meget brede i bunden af kedlerne. Et andet særkende for kedelhuset på GlenAllachie er, at alle ”shell and tube”-kondensatorerne er placeret liggende over kedlerne. GlenAllachie’s vandforsyning kommer fra det imponerende Benrinnes, der er beliggende lige bag ved selve destilleriet.

GlenAllachie Distillers Company
blev etableret i oktober 2017 med det formål at overtage destilleriet fra Pernod-Ricard. Virksomheden ledes af Master Distiller Billy Walker, der har mere end 50 års erfaring i whiskyindustrien. Ved sin side har han som partnere Trisha Savage og Graham Stevenson. Firmaet er velpolstret efter Billys salg af The Benriach Distillery Company, og man er derved fri for at tænke kortsigtet. Tingene vil blive gjort ordentligt, og det bliver nok lidt af en rejse, som Billy Walker inviterer os alle med på.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 12 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:GlenAllachie 12 Års Single Malt Speyside 46 %
Din bedømmelse