GlenAllachie 10 års Speyside single malt 48 % Oloroso Sherry wood finish

Fra Billy Walker kommer denne aftapning, der er aftappet eksklusivt til det danske marked. Der er kun produceres i alt 3.000 flasker.

Farven er flot gylden med et bronze agtigt skær. I duften er noter af rosiner, ananas, pisang og marcipan. I smagen er lækre aromaer af ananas og butterscotch flødekarameller der blander sig med rosiner og appelsinskal med et strejf af muskatnød i eftersmagen.
Et brag af en singlemalt som alle GlenAllachie-fans vil værdsætte.
På lager
SKU
320823
499,75 kr
Igen et brag af en single malt som alle GlenAllachie-fans vil værdsætte fra Billy Walker.

Duft: Her fornemmes toner af rosiner og ananas med pisang og marcipan.
Smag: Oplev mange aromaer hvor ananas og fløde karameller er i lækker harmoni med rosiner og appelsinskal med et strejf af muskatnød i eftersmagen.

Destilleriet GlenAllachie blev etableret i 1967, og den første ”new make” løb fra kedlerne i februar måned 1968. GlenAllachie, som betyder ”The Valley of the Rocks”, blev opført som et resultat af 1960’ ernes helt store whiskyboom, hvor den samlede produktion i Skotland blev øget ret kraftigt, primært drevet af efterspørgslen fra det amerikanske marked. De første ejere, som opførte destilleriet, var virksomheden Mackinlays, der var et datterselskab af Scottish & Newcastle Breweries. Den ansvarlige arkitekt på byggeriet var William Delmé-Evans, som også stod bag designet af flere andre skotske destillerier. I 1985 solgte Scottish & Newcastle Breweries selskabet Mackinlays til Invergordon Distillers, og i 1989 blev GlenAllachie en del af Campbell Distillers (det nuværende Pernod Ricard). I oktober måned 2017 blev destilleriet opkøbt af den legendariske Billy Walker og to forretningspartnere.

Destilleriets facaliteter:
Destilleriet er udrustet med en 9,4 tons stor mash tun (mæskningskar) og 8 washbacks (gæringskar). Destilleringen foregår på to kedelsæt, som er usædvanlige ved at være meget brede i bunden af kedlerne. Et andet særkende for kedelhuset på GlenAllachie er, at alle ”shell and tube”-kondensatorerne er placeret liggende over kedlerne. GlenAllachie’s vandforsyning kommer fra det imponerende Benrinnes, der er beliggende lige bag ved selve destilleriet.

GlenAllachie Distillers Company blev etableret i oktober 2017 med det formål at overtage destilleriet fra Pernod-Ricard. Virksomheden ledes af Master Distiller Billy Walker, der har mere end 50 års erfaring i whisky industrien. Ved sin side har han som partnere Trisha Savage og Graham Stevenson. Firmaet er velpolstret efter Billys salg af The Benriach Distillery Company og man er derved fri for at tænke kortsigtet. Tingene vil blive gjort ordentligt, og det bliver nok lidt af en rejse, som Billy Walker inviterer os alle med på.
Specifikationer
Alkohol i procent 48 %
Indhold 70 cl
Alder 10 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:GlenAllachie 10 års Speyside single malt 48 % Oloroso Sherry wood finish
Din bedømmelse