Fabiano Soave Classico

Fra Vinhuset i Vento Fabiano kommer denne friske hvidvin der byder på frisk græs, citrus og friske grønne æbler i flot balance. Vin der kan nydes alene eller sammen med utal af salater og fiskeretter.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
70043
99,75 kr
Duft: Frisk græs, citrus og friske grønne æbler.

Smag: Meget livlig med frisk frugt i god balance.

Server til: Fisk, lyse kødretter, salater og milde ostetyper.

Serverings temperatur 8-10°C.

Vinen:
Denne friske hvidvin er fremstillet på Garganega med en mindre balance fra Trebbiano og Chardonnay. Ved høsten i slutningen af september er druerne fuldmodne og af bedste kvalitet, hvor syre og sukker balancen er i fin harmoni. Vinificationen finder sted efter moderne principper, hvor druerne afstilkes, inden de presses let. Mosten kold gæres ved en kontrolleret temperatur på 18-19°C, for at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin. Vinen lagres på rustfri ståltanke, inden den tappes på flaske.

Vin huset:
Soave Classico kommer fra det nord italienske vindistrikt Veneto. Fabiano høster sine druer i den ældste del af Classico-zonen, der ligger omkring byen Soave, en halv snes kilometer øst for Verona. Soave Classico's vinmarker er anlagt på smukt bølgende bakker, i en højde af 200-300 meter over havets overflade. Jorden i området er sammensat af ler, kalk, sand og basalt af vulkansk oprindelse, med et højt indhold af mineraler og salte. Et meget veldrænet og frugtbart voksested.

Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.

Fabiano familien har været i vinbranchen siden 1912 og har udvidet forretningen lige siden. I 1968 flyttede de deres aktiviteter til det nuværende hovedkvarter, der ligger mellem Verona og Gardasøen. Herfra holdes styr på familiens aktiviteter i de enkelte vinområder i regionen.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 12 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Fabiano Soave Classico
Din bedømmelse