Fabiano Recioto Della Valpolicella

Søde udgave af en Amarone. Traditionelt fremstilles den kraftfulde og intense Recioto til særlige lejligheder. Her er meget intens sødme og fylde med søde kirsebær og blommer der blander sig med chokolade og mokka med lette krydderier.
På lager
SKU
80196
269,75 kr
Duft: Bouquet i duften der byder på mørk chokolade, sorte brombær og blommer.

Smag: Meget kraftfuld og stor intensitet med mange nuancer af blommer og søde kirsebær, der blander sig med mokka, chokolade og et krydret islæt.

Server til: Lækker til chokoladedesserter og skimmeloste.

Serverings temperatur: 8-10°C

Vinen:
Recioto fremstilles af husets allerbedste druer, der får lov til at tørre i en længere periode, end dem man bruger til Amarone. Denne Recioto er fremstillet på Corvina 65%, Rondinella 30% og Molinara 5%. Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser. De udsøgte klaser, anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. De parceller der leverer det højeste sukkerindhold i druerne, stilles til side, og får lov til at tørre yderligere en måned. Det giver endnu mere sukker i forhold til mosten. Gæringen stoppes naturligt, og derved bevarer vinen sin sødme. Vinen lagres på egetræsfade inden aftapningen for at få yderligere kompleksitet.

Vin huset:
Huset Fabiano er en af de bedste producenter i Veneto området og har produceret vine af topkvalitet i 100 år. Fabiano-familien har samlet nogle af de bedste folk inden for vindyrkning og ønologi i Italien, og sammen udgør de et stærkt team, der er kendt for kærlighed til jorden, traditioner og gode vine.

Stilen er klassisk med et tvist af modernisme. Der anvendes mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.

Alle Fabiano’s vine er specielt velegnet til at blive nydt sammen med italiensk mad.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 50 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Fabiano Recioto Della Valpolicella
Din bedømmelse