Esprit Barville Cotes du Rhone Brotte

Elegant og frugtfyldt med fine krydderier og en flot balance med varme der føles blød og elegant hvor noter fra duften går igen i smagen og suppleres af vilde røde bær, mørke kirsebær, skovbund og lakrids. Tanninerne er bløde og flot afrundede, og vinen har en dejlig vedvarende eftersmag.
På lager
SKU
25939
99,75 kr
Duft: Noter af blommer, druer og mørke bær samt peber og et hint af timian.

Smag: I munden føles vinen varm, blød og elegant og noterne fra duften går igen og suppleres af vilde røde bær, mørke kirsebær, skovbund og lakrids. Tanninerne er bløde og flot afrundede, og vinen har en dejlig vedvarende eftersmag.

Esprit Barville er til: Kalve- og oksekød samt krydrede pølser. Eller prøv den til en lækker chokoladedessert måske med syltede kirsebær.

Serverings temperatur: 15-17°C.

Vinen:
Markerne dyrkes efter bæredygtige principper og der gennemføres en grøn høst for at øge koncentrationen i druerne. Grenache-, og Syrah-druerne til Esprit Barville håndplukkes ved optimal modenhed, hvorefter de hurtigt transporteres til vineriet. Ved ankomst til vineriet presses druerne let, inden vinifikationen startes. Vinifikationen foregår i lukkede betontanke for at bevare druernes karakter og friskhed i den endelige vin. Druerne fermenteres (gæres) ved 28-30°C i 15-20 dage, og i løbet af denne proces pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at udtrække mest mulig smag og karakter. Efter endt gæring lagres vinen på egetræsfade i 12 måneder og tappes på flaske i efteråret inden vinen frigives til markedet.

Brotte og området:
Côtes du Rhône er et stort område i det sydlige Frankrig. Området dækker i det sydlige Rhône over amterne: Drome, Vaucluse og Gard. Det er op til 60 km bredt og 80 km langt og strækker sig fra Point Saint Esprit i Nord til Avignon i syd. Landskabet er billedskønt med bakker, hvor vinmarkerne ligger side om side med lavendelmarker og oliventræer. Jorden er fattig og meget stenet, og mange steder ser man de store rullesten, som optager solens varme om dagen, og frigiver den igen om natten. Dette er med til at give druer med meget høj modenhed.

Maison Brotte blev grundlagt i 1931 af Laurent Charles Brotte i Châteauneuf-du-Pape og drives i dag af tredje generation af familien. Familien ejer domainer flere steder i Rhônedalen samt et moderne aftapningsanlæg. Historiske Domaine Barville er en af Brotte familiens ejendomme, og med Esprit Barville viser de, hvad de formår i det elskede Rhône område.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Grenache, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Esprit Barville Cotes du Rhone Brotte
Din bedømmelse