Elements of Islay Lp8 Islay single malt full proof 53,5 %

Vild oplevelse i duft og smag af den ottende single malt fra Elements of Islay serien, denne Lp8 er fra et destilleri på Islays sydkyst og er en sammensætning af en 1998-vintage Laphroaig, der blev oprettet af 3 ex-Madeira vinfade. Flaskeret ved cask styrke, 53,5% ABV.
På lager
SKU
800832
1.599,75 kr
Duft: Røg, orange og søde byg noter.

Smag: Sherry bolcher, figner, sød karamel med valnødder og vanilje blandet med ginger og træ.

Eftersmag: røg fra en cigar med vilde røde bær.

Ottende single malt fra Elements of Islay serien, denne Lp8 er fra et destilleri på Islays sydkyst og er en sammensætning af en 1998-vintage Laphroaig, der blev oprettet af 3 ex-Madeira vinfade. Flaskeret ved cask styrke, 53,5% ABV.

Elements of Islay er en serie uafhængigt aftappede whiskies fra øen Islay, som ligger ud for Skotlands vestkyst, især berømt for kraftigt røget whisky. Serien kan kendes på den karakteristiske laboratorie agtige flaske og etiketten der er inspireret af det periodiske system. Hvert destilleri symboliseres af to bogstaver, mens tallet viser hvilket nummer aftapning der er tale om. Eks. ”Ar10”, for eksempel, den 10. aftapning fra destilleriet Ardbeg. Nogle af forkortelserne er mere kryptiske end andre, men hjemmesiden med det fantastiske domænenavn islay.com, giver altid svaret.

Whiskyerne i Elements of Islay udvælges og tappes af blender- og aftapper virksomheden Elixir Distillers, som er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag The Whisky Exchange. Med enkelte undtagelser er de alle tappet ved fadstyrke og uden tilsat farve. Der er stor forskel på aftapningerne, whisky som har lagret på både Sauternes-, Syrah-fade, samt whisky man sjældent ser fra uafhængige aftappere såsom Octomore, Kilchoman og sågar det lukkede destilleri Port Ellen.

Specifikationer
Alkohol i procent 53,5 %
Indhold 50 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Elements of Islay Lp8 Islay single malt full proof 53,5 %
Din bedømmelse