Elements of Islay Lg6 single malt full proof 53,7 %

Tørv og aske blandet med grape og citron i denne Lg6 single malt whisky fra Lagavulin på den sydlige del af Islays østkyst. Den er tappet til serien Elements of Islay, og består primært af 8 år gammel whisky med tilsætning af en lille smule ældre whisky lagret på sherryfade.
På lager
SKU
981329
629,75 kr
Duft: Klassisk bacon noter og kul røg blandes med rene og skarpe citrus noter med grapefrugt og citron.

Smag: Tyk røg med en robust og næsten kød agtig tekstur. Anis og sort peber kombineres med sødere noter af honning glaseret skinke, appelsinskal og marcipan.

Eftersmag: Tørret reb og røg som er den klassiske Islay finish.

Lg6 består af hovedsagelig 8 år gamle med en lille mængde ældre genopfyldning af sherry-modnet whisky.

Elements of Islay er en serie uafhængigt aftappede whiskies fra øen Islay, som ligger ud for Skotlands vestkyst, især berømt for kraftigt røget whisky. Serien kan kendes på den karakteristiske laboratorie agtige flaske og etiketten der er inspireret af det periodiske system. Hvert destilleri symboliseres af to bogstaver, mens tallet viser hvilket nummer aftapning der er tale om. Eks. ”Ar10”, for eksempel, den 10. aftapning fra destilleriet Ardbeg. Nogle af forkortelserne er mere kryptiske end andre, men hjemmesiden med det fantastiske domænenavn islay.com, giver altid svaret.

Whiskyerne i Elements of Islay udvælges og tappes af blender- og aftapper virksomheden Elixir Distillers, som er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag The Whisky Exchange. Med enkelte undtagelser er de alle tappet ved fadstyrke og uden tilsat farve. Der er stor forskel på aftapningerne, whisky som har lagret på både Sauternes-, Syrah-fade, samt whisky man sjældent ser fra uafhængige aftappere såsom Octomore, Kilchoman og sågar det lukkede destilleri Port Ellen.
Specifikationer
Alkohol i procent 53,7 %
Indhold 50 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Elements of Islay Lg6 single malt full proof 53,7 %
Din bedømmelse