Domaine Grosset Cairanne Cotes du Rhone Villages Brotte

Duften er præget af mørke bær i blød balance i lækker finesse som går igen i smagen med dens bløde elegance med smag af mørke bær og lette toner fra fadlagringen.
Vil med den s 14,5 % være god til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout og lam og samtidig klare sovsen med fedme og krydderi.
På lager
SKU
27599
139,75 kr
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
Duft: Lækre mørke bær og en god finesse.

Smag: Her er meget elegance i en blød og med en velbalanceret eftersmag med god smag fra den nænsomme fadlagring.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, lam, kalv, gris og ost.

Serverings temperatur 16-18°C.

Domaine Grossets jorder dækker et areal på 10 ha, som er anlagt på terrasser ved foden af landsbyen Cairanne. Jorden er sammensat af ler og kalk, der på overfladen er dækket af rullesten. Den frugtbare og veldrænede jord skaber voksested for områdets traditionelle druesorter: Grenache 50%, Syrah 25% og Mourvèdre 25%. Grenache-druerne kommer fra vinstokke, der er 80 år gamle. Det årlige høstudbytte udgør lidt under 35 hl pr. ha. Når druerne er fuldmodne, høstes de manuelt og vinificeres separat. Druerne afstilkes og presses. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at bevare druernes fine frugt i den færdige vin. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

Brotte:
Domaine Grosset ligger i kommunen Cairanne i den sydlige del af Rhône-dalen, nordøst for den gamle paveby, Avignon. Cairanne tilhører eliten i Côtes du Rhône Villages. Côtes du Rhône Villages Appellationen er tildelt 95 kommuner, som dækker et areal på ca. 6750 ha i departementerne Drôme og Vaucluse på østsiden af Rhône-floden samt Gard og Ardèche på vestsiden. I 16 af kommunerne fremstiller man vin af særlig høj kvalitet og har derfor siden 1993 haft lov til at anføre kommunens navn på etiketten.

Domaine Grosset er ejet af familien Brotte, der også har et stort negociant firma i Rhonedalen. Grosset køres som en separat ejendom og har altid været anset som en perle i familiens portefølje.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 15 %
Indhold 75 cl
Druer Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaine Grosset Cairanne Cotes du Rhone Villages Brotte
Din bedømmelse