DOMAINE DU MAS DE LA TOUR

Tæt mørk moden frugt pakket ind i fløjlsbløde tanniner. En rigtig favorit vin i den gode priskategori!
På lager
SKU
811115
79,75 kr
Tæt rubinrød farve med næsten lilla kant. Herlig frisk ekspressiv duft af hindbær og røde kirsebær, tilsat en anelse sydfranske krydderurter. Smagen er medium fyldig med godt bid fra tanninerne og en herlig blød struktur. Her er noter af røde bær og en god længde i eftersmagen.

Dette er en meget alsidig vin, der passer særdeles godt til oksekød, lam og ost.

Serveringstemperatur 14-16°C.

Ved høsten i midten af september var druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Gæringen foretages i cementtanke med temperaturstyring, hvilket optimerer den friske frugt i vinen. Gæringen varer i 20 dage, og afsluttes med god varme for at trække de sidste tanniner ud af drueskindet. Vinen lagres i en periode på en kombination af egetræsfade og ståltanke inden den endelige sammenstikning og aftapning.

Området og producenten:
Domaine du Mas de la Tour ligger i det sydfranske vindistrikt, Costières de Nîmes, syd for byen Nîmes i Languedocs østligste region nær byen Générac. Dette område ligger lige på grænsen mellem Languedoc og Rhône, og stilen i vinene kan minde om begge dele. Området dækker et areal på 25.000 ha, hvoraf 12.000 ha er vinmarker, ud af hvilke blot 4.500 ha har Appellation dOrigine Contrôlée status.

Domaine du Mas de la Tours marker ligger 60 meter over havets overflade, og udgør et areal på 15 ha, som ligger på sydvendte skråninger, hvor jorden i undergrunden består af kalksten med kalk og rullesten på overfladen.

Domainets jorde er beplantet med områdets klassiske druesorter: Syrah 60% og Grenache 40%. Vinstokkenes alder er fra 15-50 år og det årlige høstudbytte er lavt med 45 hl pr. ha. Syrah tilfører vinen sin dybe farve og karakterfulde bouquet, mens Grenache giver dejlig frugt og blødhed.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Grenache, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:DOMAINE DU MAS DE LA TOUR
Din bedømmelse