DOM.BELLE Les Pierelles

Syrah med peber, brombær og tæt struktur. Perfekt ledsager til mad med intensitet!
På lager
SKU
312309
179,75 kr
Duft: Varm fyldig duft af brombær og frisk peber og et røget animalsk præg.

Smag: Herlig bouquet af frugt koncentration med sorte kirsebær, mineraler og stramt styrede tanniner til at balancere vinen flot.

Server til: Lammekølle eller simreretter med god krydderi

Servereings temperatur: 16-18°C.

Vinen
Denne Crozes Hermitage, Les Pierrelles er fremstillet af 100% Syrah fra gamle vinstokke der yder et beskedent udbytte på 38 hl/ha. Vinmarken er beliggende lige nedenfor Hermitage. Jordbunden på denne parcel består af små sten, som har en optimal drænings evne. Druerne bringes hurtigt til vineriet hvor de afstilkes og gæringen derefter foregår i lukkede beholdere med temperatur styring. Macerationen, hvor ekstrakt og kraft trækkes ud af drueskallerne, foregår over hele 3 uger. Efter endt gæring lagres vinen på egetræs fade i 1 år.

Vinhuset:
Crozes-Hermitage ligger i det nordlige Rhone, i det smukke bakkede landskab omkring Hermitage højen. Her er god dræning og bakker så stejle, at man ikke behøver at bukke sig efter en tabt drueklase. I den nordlige dal af Rhone distriktet blæser Mistral vinden dagligt og er med til at køle druerne ned i løbet af dagen. Ellers er det et varmt indlandsklima med begrænset nedbør. Jordbunden er fattig på saft, men rig på mineraler og særdeles velegnet til vinbrug. Den eneste røde druesort her i nord er Syrah, ofte ses, den blandet med grønne druer for at blive blødt lidt op. Men ikke hos Domaine Belle, der fremstiller deres røde på 100% Syrah.

Domaine Belle er beliggende i landsbyen Larnage, som ligger som nabo til Hermitage. Her ejer familien 18 hektar med vinmarker og 10 hektar med abrikoser. Frem til 1988 leverede familien druer til det lokale cooperativ, men da Philippe var færdig uddannet fra Montpellier, begyndte de at fremstille deres egen vin.
Specifikationer
Årgang 2010
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:DOM.BELLE Les Pierelles
Din bedømmelse