Dolcetto D`Alba DOC, Vigna Bricco di Vergne, Beni di Batasiolo

Medium fylde Dolcetto D`Alba med friske røde kirsebær og balanceret syre i lang og forfriskende med sødme i eftersmagen.
På lager
SKU
859
139,75 kr
Duft: Her er det flotte friske røde bær og violer der kommer op af glasset.

Smag: Medium fylde med toner af friske røde kirsebær og en flot ren syre der giver en lang og forfriskende eftersmag med god dybde.

Server til: Et glas i utide er perfekt, til lettere kød og pasta retter eller afkølet til fisk.

Serverings temperatur 12-18°C.

Dolcetto fra Bricco Vergne høstes i slutningen af september. Ved høsten plukkes druerne manuelt. Herefter bringes de til vineriet i La Morra hvor de presses blødt og mosten selv løber fra drueskindet. Drueskallerne ligger i op til 10 dage med mosten for at tilføre ekstra kraft og blødhed. Herefter stabiliseres vinen på tank inden aftapningen på den flotte høje flaske.

Dolcetto er godt på vej til at blive den næste store drue fra Piemonte efter Nebbiolo og Barbera. Det er en drue, som er meget charmerende med utrolig frisk frugt og en let elegant eftersmag.

Druerne kommer fra vinmarken Bricco Vergne der er beliggende mellem de to landsbyer La Morra og Barolo på en stejl skråning i 480 meters højde over havet. Her er jordbunden kalkholdig og velegnet til dyrkning af Dolcetto. Resultatet er en vin med intens bouquet og flot syrebalance. Batasiolo viser her at der ligger et stort potentiale i Dolcetto-druen.

Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Dolcetto
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Dolcetto D`Alba DOC, Vigna Bricco di Vergne, Beni di Batasiolo
Din bedømmelse