Dalwhinnie 30 års Highland single malt 54,7 % Special release 2019

En lækker, fint afbalanceret og smidig gammel Dalwhinnie med en dybde af smag, der refunderer tankevækkende påskønnelse, dette udtryk er både mere afrundet end yngre søskende og tager også et krydret syn på livet.
På lager
SKU
59334
4.999,75 kr
Modnet i en kombination af refill hogsheads og rumper i tre årtier, er denne Dalwhinnie single malt en elegant tilføjelse til Diageo's særlige releaser fra 2019.

Duft:
Meget mild duft med lidt let stikken. De øverste toner er vegetarisk og svagt røget, som duften af stearinlys, der næsten antyder en Halloween-græskarlygte. Det samlede indtryk er velduftende med en let sødme, der antyder hede lands pollen. Basis noterne er af krydret frisk høvlet træ, som der, hvis der tilføjes en dråbe vand, bliver let balsatræ. Meget sødme først og efter dette med en tang, frugtagtig note af syltede ingefær.

Smag:
Ved naturlig styrke er denne Dalwhinnie cremet og glat med lækker mundfyldende struktur, der er en rig sød og voksagtig indledende smag med krydderi.Et strejf af salt og en tiltalende pebret varme som fortsætter ind i finish. Smagen reduceres lidt, men forbliver den samme, når der tilsættes en god dråbe vand, hvilket giver en sød, jævnt afbalanceret helhed, der er lækker at drikke.

Eftersmag:
Lang og krydret varme der prikker på tungen med en behagelig jordisk eftersmag. Lidt vand forlænger finishen og reducerer den krydrede smag.


Specifikationer
Alkohol i procent 54,7 %
Indhold 70 cl
Alder 30 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Dalwhinnie 30 års Highland single malt 54,7 % Special release 2019
Din bedømmelse