Dalwhinnie 15 års Highland single malt 43 %

Dalwhinnie Scotch er den eneste Highland-whisky, der tilbyder en kombination af ren og tilgængelig, salt-sød smag med en glat og røgfri varme. Det kan også være grunden til, at Dalwhinnie frigiver sin fulde honning, når hun serveres kølet eller over is.
På lager
SKU
215423
329,75 kr
En Highland malt fra det højeste destilleri i Skotland.

Duft: En stor og sprød tør duft med aromatiske dufte med antydninger af lyng og tørv.

Smag: Glat og let medium fyldig med bløde og varig smag af lynghonning sødme og vanilje efterfulgt af dybere citrusfrugt og antydning af maltet brød.

Eftersmag: Lang, dvælende og overraskende intens finish, der starter med sødme og derefter giver plads til røg, tørv og malt.

Prøv Dalwhinnie til: Crème brûlée eller brød og smør budding.

Intet andet destilleri må bruge vandet fra Lochan an Doire Uaine - "Loch of the green thicket" - en samling af rent snesmelt og regnvand højt i Drumochter Hills. Det kan være grunden til, at Dalwhinnie Scotch er den eneste Highland-whisky, der tilbyder en kombination af ren og tilgængelig, salt-sød smag med en glat og røgfri varme. Det kan også være grunden til, at Dalwhinnie frigiver sin fulde honning, når hun serveres kølet eller over is.

Da det blev specialbygget i 1897, blev destilleriet først kaldet Strathspey. Måske på udkig efter at skelne mellem deres allerede markante whisky, ændrede ejerne snart navnet til Dalwhinnie, da produktionen startede i 1898. Det betyder "Plain of Meetings" på gælisk, en henvisning til placeringen i et kryds mellem gamle kørte veje, mellem to bjergkæder . Selvom det er smukt og gammelt, er stedet ikke uden ulemper: en brand i 1934 forårsagede en fire års lukning, med genopbygning hæmmet af bitter kolde vintre og tyve fods snedriv.
Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Alder 15 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Dalwhinnie 15 års Highland single malt 43 %
Din bedømmelse