Croix Milhas Banyuls Traditionnel 4 ans

Mild og blød med sødme hvor duften er præget af nødder, mandler, tørrede frugter og lidt peber. I smagen er den blød med sødme med noter af hasselnødder og ren rød frugt. Et dejlig glas til desserter og chokolade eller bare til at nyde.
På lager
SKU
950000
119,75 kr
Duft: Præget af nødder, mandler, tørrede frugter og lidt peber.

Smag: Mild og blød i karakteren med noter af hasselnødder og ren rød frugt.

En god ledsager til Foie Gras, søde desserter og chokolade.

Serverings temperatur: 8-10 grader.

Banyuls fra Croix-Milhas er fremstillet på Grenache Noir og Grenache Gris. Efter afstilkning gæres vinene i 14 dage med daglig overpumpning af mosten for maksimal udtrækning af farve og smagskomponenter. Vinen lagres derefter traditionelt i store egetræsfade i 4 år for at få den karakteristiske smag for området. Vinen udvikles her i et naturligt oxidativt miljø, og vil derfor kunne stå åbent i lang tid uden at miste smag og karakter.

Vinhuset:
Roussillon regionen lægger rygrad til mere end 80 % af al Vin doux Natural i Frankrig. Det er vine fremstillet ved at stoppe gæringen ved tilsætning af alkohol, som vi også kender det fra Portvin. Området har 4 berømte appellationer for disse søde vine. Croix Milhas leverer vine i god og typisk stil fra disse områder. Der bruges en bred vifte af druer i området, og det skaber vine med stor mangfoldighed i smags indtrykkene.

Banyuls ligger ud til Middelhavet lige nord for den fransk-spanske grænse. Her på Pyrenæernes nederste terrasser står vinstokkene plantet i skiffer, og nyder den kølige påvirkning fra Middelhavets vinde. Vinene skal fremstilles på minimum 50% Grenache Noir, og andre lokale druer må udgøre resten af blandingen. Dette er fantastiske vine til at nyde i en stille stund eller i godt selskab.
Specifikationer
Alkohol i procent 16 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Croix Milhas Banyuls Traditionnel 4 ans
Din bedømmelse