Cognac Vieille Reserve 25 års Paul Giraud

Kanon balanceret med blødhed og kraft hvor smag og duft med noter af eksotiske frugter og honning der blander sig med pære og abrikoser i lækker harmoni efter de 25 års lagring.
På lager
SKU
43008
699,00 kr

Duften: Sart og blød med gode sødlige toner


Smagen: Er super balanceret med god kraft og alligevel næsten blød som likør. Både smag og duft bærer stor præg af eksotiske frugter og honning, her er både pære og abrikos. Eftersmagen er et studie i balance og reflekterer flot de 25 års lagring.


Druerne vinificeres til en vin med 8-10% alkohol der derefter destilleres i to pot stills fra hhv 1950 og 1962. Traditionerne holdes i hævd her på stedet. Vinen dobbeltdestilleres, første gang sur lie, på bundfaldet, for at give yderligere kompleksitet. En besværlig proces der kræver konstant overvågning. Cognacen lagres derefter på egetræsfade fremstillet af Limousin eg ved fuld styrke. Der bruges ca. 30% nye fade hvert år. En del af filosofien hos Paul Giraud er at man IKKE blander noget, heller ikke sin Cognac, derfor er de fleste produkter fra mandens hånd fra én enkelt årgang. Dette skrives ikke på etiket og beskrivelser, da det kræver speciel kontrol fra myndighederne der vil forringe Girauds kontrol med hans Cognac.


Smagsmæssigt gennemgår en Cognac fra Grande Champagne en udvikling med alderen i fadet. Når de er unge er de mest florale, derefter gennemgår de en fase hvor det er frugten der er mest fremtrædende. Når Cognacen bliver meget gammel bliver frugt og blomst mere tilbagetrukne og så oplever man mere krydderi i glasset.


 

Specifikationer
Alkohol i procent 40 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cognac Vieille Reserve 25 års Paul Giraud
Din bedømmelse