Cognac Port Cask finish Camus Small batch

Cognac lagret på en usædvanlig måde i gamle portvins fade. Duften er krydret og sødmefuld med rødlig strejf i farven som går igen i smagen blandet med valnødder og vilde bær med noter af fra fadet med veludviklede tanniner i en blød og indbydende Cognac.
På lager
SKU
75818
550,00 kr
Camus Port Cask Finish har en usædvanlig mørk farve med mørke, rødlige strejf. Et hand selected casks i small batch på 42,6 %. Batch No. 01/2018. Finish i små Tawny port cask.

Duft: Sødmefuld med lækre krydderier.

Smag: Her er sødmen og krydderierne fra duften igen med noter af valnød og vilde bær med bløde tanniner som gør at denne Cognac er ekstrem blød og indbydende.

Cognac:
Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys.
Efter adskillige års lagring på egetræs fade forvandles "spritten" til Cognac. Egetræerne til cognac fadene vokser hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til cognac fade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognac’ens lagring på egetræs fadene hældes den på gamle portvins fade af 220 liter, som giver Cognac’en flere komplekse smags nuancer, farve og tekstur end den traditionelle Camus Cognac.

Cognac huset:
Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn.

Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.
Specifikationer
Alkohol i procent 42,6 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cognac Port Cask finish Camus Small batch
Din bedømmelse