Chianti Classico Single Vineyard Tenute Saint Alfonso

Blød med en god struktur, hvor de modne røde bær igen kommer til udtryk med en eftersmag der er rund og lækker med en god balance af tanniner.
På lager
SKU
9254
199,75 kr
Duft: Er intens med en udpræget duft af modne røde bær og krydderier.

Smag: Her opleves vinen behagelig og blød og med en god struktur, hvor de modne røde bær igen kommer til udtryk. Eftersmagen er rund og lækker med en god balance af tanniner.

Server til: Til kraftige retter så som stege og vildt.

Lagringspotentiale: Under korrekte forhold kan vinen gemmes i 5-6 år.

Serverings temperatur: 18-20°C.

Tenuta Sant’Alfonso Chianti Classico DOCG er lavet 100% på Sangiovese-druer. Vinen er én af to Cru-vine, der produceres i dag med 100% Sangiovese-druer, som udelukkende er dyrket på Sant’Alfonso-vinmarkerne. Studier og eksperimenter udført i vinmarken har vist, at den mest lerholdige og mindst stenede jord kombineret med brugen af særlige Sangiovese-vinstokke giver druer, der udvikler sig og modnes med en højere koncentration af tanniner og andre aromagivende substanser end normen.

Der bruges de nyeste temperaturkontrollerede gæringsteknikker, som er med til at bevare den intense røde farve og aromaen fra druerne. Efter gæring hældes vinen på franske egetræsfade, hvor den ligger i ca. et år efterfulgt af en periode på flaske, inden den frigives til salg.

Området og producenten:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm og erhvervede ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien seks gårde med mere end 600 hektar i det toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Familien har altid haft fokus på kvalitet og dyrker markerne efter principperne for bæredygtigt landbrug.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14,5
Indhold 75 cl
Druer Sangiovese
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chianti Classico Single Vineyard Tenute Saint Alfonso
Din bedømmelse