Chateau Tour Calon, Gran vin Bordeaux, Montage Saint-Emilion Økologisk

Elegant og blød økologisk Montage-Saint-Emilion. Merlot-druer sikrer en fyldig og flot afrundet vin med masser af frugt og intensitet i smagen. Fra de nye og gamle fade opnåes lækre smag af vanilje og chokolade der blander sig lidt med noter af cigarkasse.

På lager
SKU
111466
169,75 kr
Château Tour Calon, Montagne Saint-Emilion, økologisk, rød i glasset med elegante lilla reflekser.

Duft: Intense florale og frugtrige noter som røde roser, kirsebær, modne blommer og hindbær.

Smag: Her opleves Château Tour Calon fyldig og moden hvor noterne fra duften går igen og suppleres af strejf af vanilje, chokolade og lidt cigarkasse fra fadlagringen. Vinen er i fuld balance med elegante og dejlige tanniner.

Eftersmag: Langvarig med dejlig krydderier.

En god ledsager til okse- eller kalvekød.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Vinen:
Druerne er høstet fra 40 år gamle vinstokke og er en blanding af 83% Merlot og 17% Cabernet Sauvignon. Ved høsten i slutningen af september var druerne optimalt modne. Både syreniveauet og sukker indholdet var meget højt som følge af den meget varme sommer. Begge forhold er med til at skabe en vin i flot balance. Druerne sorteres manuelt for at sikre, at kun de bedste druer indgår i den endelige vin

Vinifikationen er traditionel. For at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin finder gæringen sted på rustfri ståltanke ved en lav kontrolleret temperatur, der ikke overstiger 29C. Efter endt vinifikation lagres vinen på en blanding af nye og gamle fade, inden den tappes på flasker.

Vin huset:
Château Tour Calon ligger i den fornemme Bordeaux-kommune Montagne Saint-Emilion, få km nordøst for byen Saint-Emilion.

Slottets marker dækker et areal på ca. 12 ha. Jorderne ligger både på plateauet og på den côte (skråning), der går gennem det centrale Montagne, hvor størstedelen af jorden består af kalksten. Jorden er fattig på næringsstoffer, og giver et naturligt lavt høstudbytte, der til gengæld er af meget høj kvalitet, fordi druerne har kæmpet for at få den næring og væske, de behøver.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chateau Tour Calon, Gran vin Bordeaux, Montage Saint-Emilion Økologisk
Din bedømmelse