Cava Extra brut Castellblanc

Sprudlende frisk og halv tør i god balance med det let syrlige som extra Brut vil være. Fine perler i glasset og smagen er elegant med noter af grønne druer, citrusfrugt og modne æbler. Et godt glas til som aperitif og til forretter, gerne sprøde salater, pastaretter.
På lager
SKU
11001
89,75 kr
Castellblanc brut, er sprudlende frisk, halvtør.

Vinen er god til aperitif, forretter og festlige lejligheder.

Serverings temperatur 6-8°C.

De hvide druesorter der anvendes i Penedès er: Macabeo, Parellada og Xarel-lo, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava-produktionen. Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 liter most af højeste kvalitet.

Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur under konstant overvågning. Når gæringen efter et par uger er forbi, hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes en nøje beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer - Carat Seco´s eftergæring i flasken varer i 15 måneder.

Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes jævnligt og rejses lidt efter lidt til lodret for at få bundfaldet til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Vinen tilsættes en dosage af rørsukker og drue-alkohol. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf.
Specifikationer
Alkohol i procent 11,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cava Extra brut Castellblanc
Din bedømmelse