-23%

CARO Petit Malbec Cabernet Sauvignon Dom. Barons De Rothschild & Nicolas Catena

Caro Petit er lillebroderen til Caro og er lidt i samme stil som Caro, dog er den sin egen. Lækker velbalanceret med en elegant blanding af druerne Malbec og Cabernet Sauvignon med intense noter af hvide blomster og røde kirsebær i duften, hvor der i smagen kommer hints af nelliker og lækre krydderier.
På lager
SKU
461185
Tilbudspris 130,00 kr Normalpris 169,75 kr
Duft: Intens med noter af hvide blomster, røde kirsebær og figner.

Smag: Saftig og kompleks med hints af nelliker og andre krydderier. Meget velbalancerede og elegant vin som er et godt eksempel på, hvordan Malbec og Cabernet Sauvignon kan sættes sammen.

Serverings temperatur: 15-17°C

Vinen:
Druerne Malbec og Cabernet Sauvignon kommer fra udvalgte marker med gamle vinstokke i Lujan de Cuyo lige uden for Mendoza og fra Altamira, som ligger lidt længere sydpå. I Lujan varierer jordbunden ret meget afhængig af, hvor tæt vinmarkerne ligger på bjergene eller Mendoza-floden, men for det meste har jordbunden alluviale lag af lermuld, sten og grus. I Altamira ligger vinmarkerne 1000 meter over havet på den gamle flodbred af Tunuyan-floden. Druerne er høstet i hånden, derefter sorteret, afstilket og knust inden gæring. Udblødning foregår på traditionel vis, og vinen pumpes let over mosten for at sikre blid udtrækning af smag og farve.

Vin huset:
I 1999 kom et team fra Domaines Barons de Rothschild (Lafite) med Christophe Salin i spidsen, på rejse tilbage fra Los Vascos i Chile mod Frankrig til Mendoza i Argentina. Holdet var ikke på udkig efter en ny partner i Sydamerika, men fra en fælles bekendt havde de hørt rygtet, der over hele verden havde spredt sig som ringe i vandet om Nicolas Catena's argentinske vin. Ham ville de træffe. Nicolas arrangerede en vertikal smagning for dem med Cabernet Sauvignon og Malbec. Da Christophe smagte 1993 Catena Cabernet Sauvignon, blev han slået af vinens elegance, og interessen for at prøve Malbec blev samtidig vakt. Under besøg på forskellige vingårde afslørede Nicolas sin store beundring af Lafite til Christophe. Det blev begyndelsen på et venskab baseret på gensidig respekt og beundring.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Malbec
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CARO Petit Malbec Cabernet Sauvignon Dom. Barons De Rothschild & Nicolas Catena
Din bedømmelse