Caro Malbec & Cabernet Sauvignon Domaines Baron De Rothschild og Nicolas Catena

Det bedste fra to vinkulturer i én vin. Her forenes to familier, to druer og to lande til én kult-vin fra Mendoza i Argentina. Produceret i begrænsede mængder hver år. Lækker vin med brombær og solbær hvor tanniner er tæmmet med krydret præg.
På lager
SKU
511747
449,75 kr
Caro, Domaines Barons de Rothschild & Nicolas Catena, Mendoza Argentina.

Duft: Bred palet af røde og sorte bær fra skoven.

Smag: Dejlige fløjlsbløde tanniner og noter af brombær og solbær er i skøn forening med det lidt krydrede præg fra fadlagringen.

Perfekt til: Lamme -og oksekød og kraftfulde oste.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Vinen:
Druerne Cabernet Sauvignon og Malbec er høstet manuelt i den sidste uge i marts og i den første uge i april. 1/3 af druerne kommer fra vinstokke, der er mere end 50 år gamle. Vinen fremstilles af Cabernet Sauvignon, tilsat en anelse Malbec for mere fedme og farve. Denne kombination giver en vin der kan drikkes ung, men også kan udvikle sig flot i kælderen. Den alkoholiske gæring foretages i ståltank, efterfulgt af malolaktisk gæring på egetræsfade. Vinen lagres efterfølgende i 18 måneder på franske egetræsfade fra Château Lafites eget bødkeri.

Vin huset:
I 1999 kom et team fra Domaines Barons de Rothschild (Lafite) med Christophe Salin i spidsen, på rejse tilbage fra Chile mod Frankrig til Mendoza i Argentina. Holdet var ikke på udkig efter en ny partner i Sydamerika, men fra en fælles bekendt havde de hørt rygtet, der over hele verden havde spredt sig som ringe i vandet om "en hvis" Nicolas Catena\'s argentinske vin. Ham ville de træffe. Nicolas arrangerede en vertikal smagning for dem med Cabernet Sauvignon og Malbec. Da Christophe smagte 1993 Catena Cabernet Sauvignon, blev han slået af vinens elegance og interessen for at prøve Malbec blev samtidig vakt. Under besøg på forskellige vingårde afslørede Nicolas sin store beundring af Lafite til Christophe. Det blev begyndelsen på et venskab baseret på gensidig respekt og beundring.

Få måneder senere mødtes Baron Eric de Rothschild og Christophe med Nicolas og Laura Catena i New York, hvor de over en Lafite 1983 udvekslede ideer. Man fandt sammen om en vin efter flere forsøg. Da vinen skulle frigives i oktober 2002 stod spørgsmålet stadig tilbage, hvad skulle vinen hedde. Under en frokost i Paris foreslog Eric de Rothschild navnet Caro, som forende Catena og Rothschild navnene. Nicolas insisterede på at Rothschild skulle stå først, men baronen sagde:" Jeg kan lide Caro, det kalder min italienske kone mig hjemme." På italiensk betyder caro, kære. Caro var dermed godkendt.

Specifikationer
Årgang 2016
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Malbec
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Caro Malbec & Cabernet Sauvignon Domaines Baron De Rothschild og Nicolas Catena
Din bedømmelse